29. jun – Easy Tiger žurka 

 Mesto održavanja: Social club, Beograd

Udruženim snagama Easy Tiger i Brosh, muzičke etikete iza kojih stoje naši poznati di džejevi i producenti Marko Nastić i Petar Cvetković, dovode ukrajinskog producenta Silat Beksija – koji svojim brojnim, interesantnim i novim izdanjima probija svoj put na minimal sceni, a po prvi put gostuje u Srbiji.

Etiketiran kao jedan od najznačajnijih talenata na evropskoj underground sceni.

Kako navode organizatori, njegov zvuk prkosi žanrovskoj klasifikaciji – kombinuje ritmičku senzibilnost techna i uticaje tople, atmosferične teksture breakbeata, koje hipnotišu i uzbuđuju.

Nastup je zakazan za petak 29. 06., ovog puta sa promenjenom lokacijom, u klubu 20/44(Ušće bb). Karte u pretprodaji koštaju 400 dinara, na ulazu 600.

29. jun – MUSE by Lehar & Musumeci with Marcu

Mesto održavanja: Barutana, Kalemegdan

Tehno zvuk inspirisan grčkom mitologijom, a konkretno muzama – boginjama književnosti, nauke i umetnosti, puštaće se ovog petka u Barutani na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ulaz na žurku je slobodan.

29-30. jun – „Terminal Music & Art Festival“

Mesto održavanja: Sombor

U Somboru će se 29. i 30. juna održati treći po redu Terminal Music & Arts Festival. Događaj će biti održan u renoviranom prostoru letnje scene „Kabare“.

Ovaj muzički festival  posvećen je promociji novih umetničkih i muzičkih trendova  i predstavljanju izvođača koji prelaze žanrovske okvire iz zemlje i inostranstva. Njegov cilj je promocija umetnosti, kulture i kreativnosti uz veliku pozitivnu energiju izvođača i posetilaca. Pored muzičkih nastupa, Festival će obuhvatiti i razne izložbe, radionice, projekcije filmova i druga dešavanja.

Obe večeri u kafeu De Sol publiku će animirati DJ Kristija Lefler iz Berlina i Chancha Via Circuito iz Buenos Ajresa.

29-30. jun – Zaječarska gitarijada

Mesto održavanja: Zaječar

Drugog i trećeg, ujedno i završnog, dana 52 Gitarijade u Zaječaru nastupiće kako domaći tako i strani bendovi. Program će voditi Dejan Cukić, a u petak nastupaju Hadži Prodane Duše, Galija, Neverne bebe, Nikola Čuturilo i polufinalisti ovogodišnjeg takmičarskog programa. Završnog dana publika će uživati u pesmama TBC-a, Partibrejkersa, Billy Idola, Dejena Cukuća i u nastupima finalista, kada će se proglasiti i pobednik Gitarijade.

3o. jun – Simone Tavazzi (IT) :: Luka Concrete & Bojan Vukmirović

Mest održavanja: KPTM, Beograd

“Za sve ljubitelje tvrđeg zvuka spremamo party koji nikako ne bi trebalo propustiti jer nam u goste dolazi specijalni gost iz Milana, Simone Tavazzi koji će uz podršku Bojana Vukmirovića i Luke Concrete napraviti ozbiljnu lomljavu u bašti našeg kluba” saopštili su organizatori ovog nastupa.

30. jun – Koncerti na “Zidiću” Johanbrauer

Mesto održavanja: DOB//Plato Milana Mladenovića

Koncert na Zidiću, ispred Doma omladine Beograda, ove subote imaće underground rok bend Johanbrauer. Iako tek na početku karijere već imaju dovoljno originalnih autorskih pesama iza sebe, a gitare i vokal ovog bučnog sastava koji po svemu pripada tzv “garažnoj” rok struji paraju uši od potrebe da se nešto kaže o sebi.

1. jul – Otvaranje Beer Garden-a

Mesto održavanja: Ada Ciganlija

SubBeerni centar tokom leta svoje aktivnosti iz čuvenog podzemlja u Cetinjskoj 15 prenosi na Beer Garden. Otvaranje ovogodišnjeg Beer Garden-a zbog lošeg vremena pomeren za 1. jul kada će nastupiti „Zoster“. Kako organizatori navode, duhoviti, iskreni i moćni, oni su zvezde velikog otvaranja letnje muzičke scene.

Pored piva i muzičkog programa po kome je SubBeerni centar već uveliko poznat, na Beer Gardenu će biti i mnoštvo najrazličitijih kulturno-zabavnih aktivnosti, kao i najkvalitetnija hrana koja ide uz pivo. Beer Garden trajaće do Beer Festa, a prvih dana nakon otvaranja nastupiće i Rain Dogs, Texas Flood, Gitarinet…

2. jul – Koncerti na zidiću Monday Blues 2018. #5

Mesto održavanja: DOB//Plato Milana Mladenovića

Nastavlja se serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta “The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić , bas & glas i  Bojan Vulin, gitara & glas. Projekat oficijelno postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

6. jul – Koncert Ane Popović

Mesto održavanja: Bašta SKC-a

Globalna turneja dovodi našu bluz gitaristinju i pevačicu Anu Popović je 6. jula u centar Beograda, gde će u ambijentu bašte SKC-a promovisati svoj do sad najambiciozniji projekat – trostruki album “Trilogy”.

Koncert organizuje Dom omladine Beograda, u saradnji sa BELEF-om, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, a ulaznice su dostupne na Blagajni Doma mladine Beograda i preko Eventim mreže, po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara.