Foto: CK13

8. septembar- Veče dron muzike

Četvrto po redu veče dron muzike ponovo će se održati u novosadskoj Crnoj kući. Dron muzika rezervisana je za petak od 21sat.

Milan Milojković nastupaće uživo na trotozvuku, instrumentu napravljenom isključivo za stvaranje drone, a urednik programa je Danilo Šainović. Ulaz je besplatan. Dođite biće glasno..“

8-10. septembar- PIANO City Novi Sad – Vokalni ansambl Muzika Srca

Piano City je brendirani festival koji je u Berlinu osnovao pijanista i muzički vizionar Andreas Kern sa idejom da muzikom povezuje ljude u svetu. Prvi put dolazi i u Novi Sad, održava se od 8-10. septembra gde nas očekuje 70 koncerata na različitim lokacijama.

Jedna od lokacija je i Firchie Think Tank Studio u kome će se drugog dana festivala 09.septembra sa početkom u 20h održati koncert.

Foto: facebook

Kada se spoje ljubav prema muzici, talenat, entuzijazam i posvećenost onome što se voli dobije se „Muzika Srca“. Lepota harmonije koja pleni svaku dušu, pobuđuje maštu i melodiji daje raskoš bila je ideja vodilja na razvojnom putu Muzike Srca. Ulaz je slobodan.

Subota 9. Septembar- ,,Džez za Dž- Miloš Čolović trio”

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13č, posetioci će imati priliku da čuju nove domaće džez izvođače.

Foto: Facebook

Bend čine trojica mladih džez muzičara koji redovno nastupaju u različitim sastavima na beogradskoj džez sceni: Andreja Hristić – klavir, Miloš Grbatinić – bubnjevi, Miloš Čolović – kontrabas. Na repertoaru se nalaze kompozicije Miloša Čolovića i džez standardi.

Subota- Klavirski duo klavir-kontrabas: Dragan Milovanović i Branko Marković

Dragan Milovanović: muzička akademija u Beogradu. Nastavnik solfeđa u MŠ Lisinski. Šest godina predavao aranžiranje na džez odseku MŠ Stanković. 15 godina profesionalne karijere džez pijaniste. Nastupao i nastupa u svim beogradskim klubovima. Džez festivali: Minhen, Bijelo Polje. Lider u sastavu Dragan Milovanović Trio koji na jesen izdaje svoj prvi autorski album.

Foto: Facebook

Branko Marković-kontrabas, već 30 godina član i solista Big Benda RTS i mnogih naših i internacionalnih postava (Chat Baker, Larry Corryell, Less Mc Cann, Philip Catherine, Horace Parlan, Mikan Zlatković trio, Jazz Sence, Veljko Vujičić trio…). Nastupaće u kafe baru Džezva u ulici Cara Dušana, ulaz je slobodan.

9. septembar- 10 YEARS of Making NOISE

Omladinski centar CK13 Vam predstavlja mini festival eksperimentalne muzike! Deset bučnih godina Dichotomy Engine-a se činilo kao dobar povod za organizaciju mini festivala eksperimentalne muzike gde ćete moći da uživate u nastupima odličnih izvođača:

Foto: Facebook

Plamena večnosti iz Zrenjanina, Ivan Čkonjević, MRT, DICHOTOMY ENGINE iz Novog Sada. Cena ulaza je 200 dinara.

10. septembar- Vlatko Stefanovski trio

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim triom na Paliću. Koncert je zakazan u nedelju 10. septembra na Letnjoj pozornici sa početkom od 20 sati. Cena karte je 900 dinara, dok će na dan koncerta biti 1000 dinara.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, i druge. Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta. Godine 2007.  postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju.

14. septembar- Čajkovski na Kolarcu

U seriji jubilarnih koncerata povodom 80. godišnjice rada sa Simfonijskim orkestrom RTS i dirigentom Bojanom Suđićem 14. septembra 2017. godine na Kolarčevom narodnom univerzitetu nastupiće pijanista Stefan Ćirić.

Foto: RTS

Simfonijski orkestar RTS ove godine obeležava osam decenija postojanja i kontinuiranog rada. Sa Horom RTS on predstavlja stub muzičke delatnosti i proizvodnje programa radija i televizije u Srbiji. Istovremeno razvija bogatu koncertnu delatnost i svojim osmišljenim i angažovanim radom, nastupima u Beogradu, širom Srbije i u inostranstvu, promoviše najviše profesionalne standarde i umetničke vrednosti, posebno negujući srpsku muzičku baštinu. Od 2005. godine umetnički direktor i šef dirigent ansambla je Bojan Suđić, koji je svoju karijeru upravo i počeo 1985. godine radom sa Horom i 1989. godine sa Simfonijskim orkestrom RTS. Danas je Bojan Suđić vodeće dirigentsko ime u Srbiji.