Nominovani u ovoj kategoriji su Sara Jo, Ničim izazvan, Nina Kraljić, Marin Jurić – Čivro i Koala Voice.

Glasanje za MTV Best Adria Act počinje 4. oktobra, na adresi www.mtvema.com i trajaće sve do 11. novembra u ponoć, kada će biti poznat pobednik u ovoj kategoriji.

MTV EMA dodela muzičkih nagrada održaće se u nedelju, 12. novembra 2017., u Londonskoj The SSE Areni. Prestonica Ujedinjenog Kraljevstva okupiće najveće muzičke zvezde koje će obeležiti ovu godinu na spektakularnoj ceremoniji.

Koala Voice

Osnovan 2010., slovenački bend Koala Voice privukao je pažnju javnosti dve godine kasnije kada je ova četvorka pobedila na skoro svim najvažnijim takmičenjima mladih bendova, dok su im dva člana još uvek bila u srednjoj školi.

Ubrzo, njihov dinamični, pozitivni i pevljivi debi album ”Kangaroo’s a Neighbor” sa 13 hit pesama je osvojio slovenačku muzičku scenu uz miks indi i pop rok melodija. Koala Voice čine Manca Trampuš (vokals i ritam gitara), Domen Don Holc (glavna/solo gitara), Miha Prašnikar (prateći vokal i bubnjevi) i Tilen Prašnikar (bas gitara).

Marin Jurić-Čivro

Marin Jurić-Čivro je talentovani muzičar iz Virovitice, koji je sa svojom specifičnom bojom vokala i zanimljivim karakterom osvojio publiku od samih početaka svog pojavljivanja u šou „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“, a izvanredni nastupi popraćeni velikom podrškom gledalaca doveli su ga do samog finala emisije!

Svoju muzičku priču Čivro je započeo tokom osnovne škole kada je bio deo cover benda Irritus, a zatim i blues sastava Ohio, da bi se kasnije pridružio zagrebačkom metal bendu SITS. velika ljubav prema muzici i talent doveli su ga i do diskografskog ugovora s Universal Music Hrvatska, čime je postao jedno od prvih lokalnih imena koja su deo Universal Music Austria & Western Balkans muzičke porodice. Pre dve godine objavlio je debitantski singl – „Dobro jutro svima“, čiji autor je Ivan Dečak.

Nina Kraljić

Nina je 25-godišnja umetnica iz Lipovljana, Hrvatska. Pažnju i simpatije javnosti je stekla nakon pobede na muzičkom takmičenju „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Dva meseca nakon pobede, Nina je predstavila prvi singl „Zaljuljali smo svijet“. Početak 2016. godine doneo joj je dve nominacije na prestižnom festivalu Porin – za najbolji aranžman, najbolje žensko vokalno izvođenje i priznanje za najboljeg novog izvođača. Takođe je izabrana za predstavnicu Hrvatske na Evroviziji. U Proleće ove godine objavila je singl „Lighthouse“.

Ničim izazvan

Sastav Ničim izazvan je formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Godinu dana kasnije uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl „O tebi“. Glasovima slušalaca pesma „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92. Sredinom aprila 2014. godine objavljuju svoj prvi studijski album pod istoimenim nazivom. Na albumu su se našli svi dotle objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pesme. Trenutna koncertna postava benda: Boris Bakalov (vokal), Bojan Gluvajić (vokal, el.gitara), Mane Gluvajić (bas gitara), Borislav Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (akustična gitara), Igor Martinko (violina, truba, harmonika), Dragana Ilić (vokal), Marko Leđenac (bubnjevi) i Nikola Petrović (trombon).

Sara Jo

Sara Jovanović, odnosno Sara Jo, je srpska pop pevačica koja je postala poznata kao finalista u pevačkom takmičenju „Prvi glas Srbije“. Kao članica grupe Moje 3, predstavila je Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2013. godine u Malmeu (Švedska). Nakon Evrovizije učestvovala je u lokalnoj verziji emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ i ostala zapamćena po imitacijama Leone Lewis i Britney Spears. Od 2014. godine izdala je singlove „Ko je ovde ko“, „Provokacija“, „Mahovina“ i „Probaj“, a 2017. godine i svoj najveći hit do sada „Nemam vremena za to“. Pored toga što je izvanredna vokalistkinja, Sara je odlična plesačica i glumica, što je nedavno dokazala u srpskoj adaptaciji bordvejskog mjuzikla „Pepeljuga“ u glavnoj ulozi Pepeljuge.