Foto: Fonet TV

Ljajić je rekao da se ove godine očekuje više od pola miliona posetilaca sabora.Očekivana dobra posećenost bazira se i na besplatnom ulazu na sve programske sadržaje i koncerte.

„Pored tradicionalnog gostoprimstva domaćina, jedan od bitnih faktora je bezbednost tokom sabora, što je za turiste jedan od odlučujućih faktora prilikom odabira destinacije“, izjavio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Srbija je bezbedna i stabilna zemlja, a Guča mesto koje okuplja najbolje.

„Veoma je važno za Guču kao turističku destinaciju, ali i za Srbiju, da se nivo Sabora još više podigne. Cilj je da se privuče i što veći broj stranih gostiju. Moramo mnogo više da radimo na marketingu, promociji i afirmaciji“, poručio je Ljajić.

Danas je po 57. put u centru varoši, kod spomenika trubača, podignuta saborska zastava, koju su doneli padobranci, uz saborsku himna „Sa Ovčara i Kablara“.

Domaćin sabora je vlasnik Alko grupacije Miroljub Aleksić. Na saboru će nastupiti 55 orkestara u pet festivalskih dana. Koncerte će održati prošlogodišnji pobednici, majstori trube Dejan Patrović, Dejan Lazarević, Boban Marković, šampion Guče Ekrem Mamutović i Goran Bregović i „Bijelo dugme“. Sabor trubača traje do 13. avgusta.