Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Na drugom mestu, prema ukupnom broju glasova publike i žirija, našla se Bugarska, a na trećoj poziciji Moldavija. Predstavnik Španije sa najmanje glasova zauzeo je poslednje mesto, a Italija koja je važila za favorita na kladionicama zauzela je šesti plasman.

Najpre su se predstavnici 42 zemlje učesnice ovog muzičkog takmičenja uključivali uživo u program i saopštavali glasove nacionalnih žirija od 1 do 12. Prema glasovima žirija, Portugalija je takođe bila na prvom mestu, Bugarska na drugom, a Švedska na trećem.

Žiri iz Srbije najviše glasova – 12 dao je Portugaliji, 10 Mađarskoj, a osam Italiji. Moldavija je od Srbije dobila sedam poena, Bugarska šest, Jermenija pet, Austrija četiri, Australija tri, Švedska dva i Izrael jedan bod.

Nakon objave glasova publike, situacija na listi se znatno izmenila, osim prva dva mesta. Moldavija koja se nije nalazila pri vrhu liste, nakon sabranih poena žirija i publike, završila je takmičenje na trećoj poziciji.

Jedini predstavnik bivših jugoslovenskih država u finalu ovogodišnje Evrovizije Hrvatska, nakon glasanja žirija zauzela je 22. poziciju, ali je prema glasovima publike bila na zavidnom devetom mestu, te je takmičenje završila na kraju na 13. poziciji.

Austrija je jedina zemlja koja je dobila 0 poena od publike, dok Španija nije dobila nijedan bod od nacionalnih žirija.

Predstavnica Srbije Tijana Bogićević nije uspela da se plasira u finale Evrovizije ove godine.