Foto: Fonet / Marko Mišić

Publika u Nišu je poznate Rundekove pesme, poput „Apokalipso“, „Makedo“, „Ay carmela“, „Ruke“, „Sejmeni“, pevala uglas sa njim. Neke numere sa albuma „Apokalipso“, koje su na odloženoj završnici niškog džez festivala izvedena u drugačijem aranžmanu, pratila je i zanimljiva koreografija, kostimi i dugi aplauzi publike, prenose Južne vesti.

Kao i uvek, ni na ovom koncertu nije izostao bis, javljaju Južne vesti. Za kraj ovogodišnjeg festivala otpevao im je dobro poznatu pesmu „Šejn“ i poručio da se nada da će uskoro opet doći u Niš i svirati za publiku koja mu je jedna od omiljenih. Inače, Darko Rundek večeras nastupa na beogradskom bir festu.

Pre koncerta Darka Rundeka, na završnici ovogodišnjeg “Nišvila” svirali su niški bendovi – “Jazz adicts”, a potom i sastav „Very naiss“, koji je oformljen upravo na džez festivalu pre tri godine, a sa njima je sinoć pevao Ivan Kurtić.

Uz „moderan džez na niški način“, jedan od članova ovog sastava je zaprosio devojku.
Di-džejevi su zvanično zatvorili program 23. „Nišvil“ džez festivala, koji je prema procenama organizatora posetilo više od 170.000 ljudi, navodi se u izveptaju Južnih vesti.