„Dođite da se ogrejemo na emociji i na energiji u ovom nevremenu koje vlada oko nas i u nama. Malo da budemo zajedno, da budemo solidarni u svome postojanju. Škrtice vas čekaju da vam daju obilje smislenih poruka“, poziva frontmen Škrtica Zoran Kostić-Cane.

Ulaznica za koncert Škrtica 3. novembra u DOB-u košta u pretprodaji od 8. septembra 800 dinara preko mreže Eventim. Od 1. oktobra ulaznica je 1.000 dinara.

Pevač Zoran Kostić-Cane (Partibrejkers), gitaristi Boris Mladenović (Jarboli) i Vladimir Kolarić (Veliki prezir), basista Boško Mijušković i bubnjar Danilo Luković (oba iz Straight Mickey and the Boyz) okupili su se pre par godina u novi bend Škrtice, kako bi se psihodelično, sirovo, jako, oštro i sa puno emocija osvrnuli na život koji se dešava oko nas i u nama.

Debi album „Škrtice“ (Lampshade Media 2016), sa kog je izdvojen spot „Zaborava nema“, donosi eksplozivnu i katarzičnu smesu panka, hard roka, novog talasa, hard kora i eksperimentalne muzike, koja je zaradila hvalospeve regionalne kritike.

„Canetova mudrost i sinergija Škrtica obavezna je rok lektira sve fašistoidnijeg svijeta 21. stoljeća“ – Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

„Škrtice su nam dali jedan od najboljih rok albuma u regiji 2016.“ – Dubravko Jagatić, Nacional.

„…Njihov eponimni prvijenac ponosno će stajati čak i uz legendarne rane ploče Partibrejkersa ili ‘Suvišnu slobodu’ Jarbola“ – Vedran Hrača, Ravno do dna.

„…Čvrsti beskompromisni rok koji iznova i iznova potvrđuje kako rok nije mrtav. Naprotiv. Dok je ovakvih grupa bit će i magije roka“ – Marinko Krmpotić, Novi list.

„Škrtice su sastav koji može odsvirati svašta, u svakom momentu krenuti u neplanirani ‘jam session’ i pritom zvučati intrigantno“ – Zoran Tučkar, Muzika.

„…Album (je) pravo osvježenje na regionalnoj glazbenoj sceni“ – Mario Iličić,Slobodna Bosna.

„…Punokrvno rok štivo koje će neizostavno postati obavezna lektira kojoj ćemo se često vraćati na neophodno doslušavanje“ – Nebojša Cvetković, Espresso.

„Album ‘Škrtice’ udara vas dozom kuraži snažnijom od straha i jednom dirljivo pobedonosnom verom otvoreno se suprotstavlja omlitavelosti vaše volje“ – Zorica Kojić, Danas.

„Flagrantan i apologetski album o turobnoj svakodnevici ispričan jezikom motorne testere koja seče tratinčice terminalne političke i emotivne stvarnosti“- Aleksandar S. Janković, City Magazine.

„Nesvakidašnji album ŠKRTICA za naše prilike, našu diskografiju, trendove, praksu… daje nadu da nije sve kasno i izgubljeno, kako u Srbiji tako i na ex –Yu prostoru“ – Milan B. Popović, Urban Bug.