Numera „Ubuduće ne pričaj o budućnosti“ predstavlja prvi pilot singl za duplu CD kompilaciju koja će sadržati autorsku muziku i aranžmane umetnika iz svih država bivše Jugoslavije na stihove rok kritičara i pesnika Milana B. Popovića.

Po istom konceptu Milan je 2010. objavio hevi i rok kompilaciju „Vreme brutalnih dobronamernika“, ali ovogodišnji dupli CD u sebi sadrži pregršt novih i neočekivanih umetničkih iznenađenja.

„Hrabro je od Milana što je za najavu svoje kompilacije odabrao baš pesmu koja se recituje jer u ovom vremenu gde gotovo svi hoće da se prilagode masama, ovo je potpuno nekonvencijalna avantura, a to je ono što sam i ja oduvek radio. U ovom slučaju gledao sam da na što bolji način vizualizujem muziku i pesmu koju recitujem, a koja nosi univerzalnu poruku otuđenom svetu. U doba kada je sve dostupno, nedostupna je iskonska ljubav i prijateljstvo između dva ljudska bića, zbog čega ova planeta polako tone u potpuni ponor. Bar sam ja tako doživeo ovu odličnu pesmu“, kazao je Radaković za Danas.