Foto: Miloš Lukić/ FoNet

To je najavio za Danas predsednik Izvršnog odbora sabora i potpredsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

On je istakao da će ove godine od 9. do 13. avgusta u Guči sve biti podređeno trubačkoj muzici, dobrom provodu i zabavi te da neće biti komercijalnih sadržaja kao na prošlogodišnjem saboru trubača. Prema njegovim rečima, još jedna od novina na ovogodišnjem saboru jeste povratak šatora u crkvenu portu na insistiranje mnogih saboraša.

– Na oko 1.900 kvadrata biće postavljeno sedam šatri najpoznatijih šatradžija iz cele Srbije. Ova novina je uvedena jer nam je veliki broj saboraša skretao pažnju da je onog momenta kada su šatre iseljene iz crkvene porte, Guča izgubila svoju draž i dušu. Zato će se ove godine u porti crkve u Guči ponovo okretati mangala i kuvati svadbarski kupus, rekao je Dolović.

On je naglasio da ove godine, naročito u poslednja dva meseca, vlada ogromno interesovanja za zakup prostora, a kada je smeštaj u pitanju, u Guči se već sada traži krevet više. Još jedna novina koju nam je Dolović otkrio je da će, za vreme sabora, sve javne površine u Guči uz pomoć Telekoma Srbije biti pokrivene besplatnim vaj-faj internetom.

Mile Ćurčić, generalni sekretar Udruženja ugostitelja u Guči, poručio je posetiocima da je postignut dogovor o nižim cenama u ugostiteljskim objektima i konačištima.

– Cene će biti mnogo pristupačnije u odnosu na prethodne godine i svi gosti koji dođu biće zadovoljni, jer će cene hrane i pića biti za svačiji džep, naglasio je Ćurčić.

Program potpuno posvećen trubi

Sreda, 9. avgust

21:00 Marko Gligorijević, prva truba publike na 56. saboru

Četvrtak, 10. avgust

21:00 Dejan Petrović Big Band

23:00 Dejan Lazarević, majstor trube

Petak 11. avgust

20:00 Saša Krstić, najbolji trubač na 56. saboru

21:00 Boban Marković, majstor trube

Subota 12. avgust

19:00 Ekrem Mamutović, šampion Guče za 2016. godinu

20:00 Finalno takmičenje seniorskih orkestara

23:00 Koncert pobednika 57. sabora

Nedelja, 13. avgust

17:00 Bojan Ristić, najbolji orkestar na 56. saboru

18:00 Takmičenje majstora trube za titulu Šampion Guče

20:00 Goran Bregović – Bijelo dugme