Đerona priziva scenario iz Zrenjanina 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Selektor muške rukometne selekcije Srbije hvali moćnu Francusku pred zadnje kolo prve faze kontinentalnog šampionata, ali podseća da su je „orlovi“ pobeđivali.

Štošta se promenilo od tog meča na početku kvalifikacija za tekuće prvenstvo Evrope, ali Toni Đerona veruje da nije nemoguće savladati Nikolu Karabatića i ostale „trikolore“ kao tada u našoj zemlji (27:24).

– Radimo na detaljima igre za sutrašnju utakmicu i pokušaćemo, kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu pre godinu dana, da pobedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja – rekao je danas Toni Đerona povodom susreta u kom Srbija mora da pobedi sa +2 da bi prošla u drugu rundu takmičenja u Mađarskoj i Slovačkoj.

– Psihološki momenat je najvažniji. Ne smemo zaboraviti da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom pre godinu dana. Posle toga su dobro igrali Svetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vreme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično – dodao je šef stručnog štaba našeg tima.

– Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom posle dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu. Sada je problem što iz dana u dan pravimo izmene sa igračima, neki odlaze, drugi dolaze ali nemaju vremena da treniraju sa grupom. Situacija je jednostavno takva, ali siguran sam da će momci, ceo tim dati sve od sebe – zaključio je na kraju Đerona, ne želeći da previše priča o velikim problemima sa korona virusom, a samim tim i sa sastavom i uigravanjem, još od početka priprema za EURO.

Utakmica Francuska – Srbija, u Segedinu, zakazana je za 17. januar u 20.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari