Adriana Vilagoš: Sezona života; Angelina Topić: Odličje u Minhenu najbliže srcu 1

Uspeli su atletičari Srbije da na Evropskom prvestvu osvoje čak četiri medalje. Ako se od Ivane Vulete i Armina Sinančevića to i očekivalo, onda su talentovane Angelina Topić u skoku uvis i Adriana Vilagoš u bacanju koplja osvajanjem bronze, odnosno srebra, sa pravom takmičenja u juniorskoj ili konkurenciji mlađih seniora, oduševile srpksu javnost.

Zajedno sa ostalim kolegama iz reprezentacije, 17-godišnja Topićeva i godinu starija Vilagoš proslavile su izvanredan uspeh u hali na Banjici, u kojoj su podelile utiske sa javnošću, po dolasku iz Minhena.

„Najdraže takmičenje je ovo EP. Nije bio najduži hitac, ali najznačajnije je što sam posle onakvog početka, uspela u šestoj seriji onako da bacim, da se fokusiram i prebacili Spotakovu koja je živa legenda bacanja koplja. Sezona nije lako počela, startovali smo nedelju dana kasnije zimske pripreme, nisam se nadala da će se ovako završiti. Veoma sam srećna, jer mi je ovo sezona života“, poručila je Vilagoš.

Tinejdžerka iz Malog Iđoša ima jasne planove za narednu seoznu, koji su veoma ambiciozni.

„Najveći cilj je svetski rekord juniorski, fali mi 34 centmetara. To će biti najveći cilj naredne godine. Imaću juniorsko EP u Rumuniji i SP u Budimpešti.“

Sa svega 17 godina, Angelina, ćerka slavnog Dragutina Topića, nije mogla ni da zamisli da će u disciplini u kojoj se njen otac proslavio, osvojiti medalju u seniorskoj konkurenciji, kao maloletna.

„Svaka medalja mi je veoma draga, svaka na svoj način. Zaokružuju sve ono što smo radili, sve što smo sanjali, za šta smo se borili i trenirali godinama. Ovo odličje sa EP mi je najbliže srcu, jer je bilo neočekivano, podjednaki šok kako za mene, tako i za sve ostale. Desilo se u neočekivanom trenutku, mislila sam da nisam za nju spremna – ni psihički ni fizički. Ali, desilo se, neke zvezde su se poklopile i došla sam do tog odličja“, iskrena je Topićeva.

Angelina će naredne dve sezone imati pravo da se takmiči u juniorskoj konkurenciji, što je najbolja ilustracije njenog neverovatnog uspeha u Minhenu.

„Jedno što maštam je da ostanem u istoj konkurencji i da nastavim ovim putem.“

Mlada Maša Rajić je na EJOF-u osvojila zlato na 800 metara.

„To je nešto što sam sanjala veoma dugo. Drago mi je što je moje prvo takmičenje za reprezentaciju prošlo takodobro. Nisam očekivala da ću osvojiti zlato, ali donekle sam dokazala da je sve moguće. Čak iako sam bila najmlađa u finalu i kvalifikacijama, drago mi je što sam to postigla“, rekla je Maša Rajić.

Uspeh je napravila i Teodora Boberić, koja je skočila preko 13 metara. Ona je uzela titulu evropske vicešampionke u troskoku.

„Najdraže mi je ove godine bilo srebro na EP u Jerosalimu. Zahvaljujući svima koji su me podržali, osećala sam se opuštenije, zato sam i uspela da ostvarim taj rezultat“,  ispričala je Teodora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari