Aleks Rins novi vozač LCR Honde 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Sada je i zvanično; Aleks Rins ima novi dvogodišnji ugovor u Moto GP šampionatu, nakon što iz istog pomalo neočekivano odlazi Suzuki.

Katalonac će voziti za tim LCR Honda u naredne dve sezone nakon što je danas ozvaničen dogovor vozača i vlasnika tima Lusija Čekinela.

„Super sam srećan što sam se pridružio LCR-u. Promena timova i motocikala je uvek izazov, ali daću 100% da primenim sve što sam naučio ovih godina u Moto GP-u. Poverenje Lusija Čekinela i Honde je bilo ključno da odlučim da prihvatim izazov sa ovom fabrikom“, rekao je momak rođen u Barseloni, koji će zauzeti mesto Aleksa Markesa, koji je potpisao za Gresini.

Sa druge strane Lusio Čekinelo je poželio dobrodošlicu svom novom vozaču.

„Drago mi je što mogu objaviti da će Aleks Rins biti vozač LCR Honde. Upravo smo završili potpisivanje ugovora, tako da konačno možemo da ga objavimo sjajnu vest koja glasi Rins je naš vozač“.

Kako piše španska Marka sve ukazuje na to da će drugi vozač ekipe biti Ai Ogura, koji bi došao iz Idumicu Honde koja se takmiči u Moto2 šampionatu.

Na ovaj način se završava šestogodišnja saradnja Rinsa i Suzukija, a za to vreme je Španac uspeo da pobedi u tri trke svetskog šampionata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari