Ankara do sad neosvojiva tvrđava 1Jevin Panter foto Dragana Stjepanović Partizan

Košarkaši Partizana večerašnjim gostovanjem Turk Telekomu u Ankari (18.00) počinju možda ključnu seriju utakmica za konačni plasman u grupnoj fazi takmičenja u Evrokupu.

Sledi potom gostovanje Huventudu i meč sa Andorom u Beogradu, pre pauze od mesec dana zbog domaćih kupova i reprezentativnih „prozora“ biće mnogo jasnije sa koje će pozicije crno-beli krenuti u plej-of takmičenja u kojem će domaći teren biti od izuzetnog značaja.

Usled loših vremenskih uslova u Istanbulu, let kojim je za Tursku putovala ekspedicija KKPartizan je preusmeren u Izmir i zbog toga su crno-beli u Ankaru stigli tek u kasnim večernjim časovima.

Turk Telekom igra promenljivo ove sezone, ali su na svom parketu do sad nepobedivi (4-0). Savladana je i Lokomotiva Kuban, a jedina pobeda na strani je izvojevana u Trentu.

U ekipi koja u rosteru ima čak sedam Amerikanaca najbolji strelac je Aron Harison (prosečno 16 poena, koji je odličan sa distance (više od 43 odsto za tri poena). Efikasni su i centar Džonson (12,7) i bek šuter Entoni Klemons (10, 7).

Prvi plejmejker Aleks Perez je drugi u Evrokupu po broju asistencija (7,9), ali i po broju izgubljenih lopti (3), pa je evidentno da se ne snalazi baš najbolje protiv agresivne odbrane na loptu. Partizan je u prvom međusobnom meču ove sezone ubedljivo savladao Turk telekom u Beogradu 85:59.

Od decembra je na klupi nemački stručnjak Henrik Rodl, koji je nasledio Buraka Gorena. Rodl je četiri godine bio selektor Nemačke, a vodio je i Albu, i očigledno je da je još uvek u toku privikavanje ekipe na njegov sistem rada. Partizan im dolazi kao prilika za iskupljenje posle dva ubedljiva poraza na strani, protiv Hamburga i Metropolitensa.

Partizan je doživeo šokantan poraz od Mege u ABA ligi, zbog odlaganja utakmice sa Cibonom imali su vremena za dobru pripremu utakmice u Ankari. Trener Željko Obradović kao najvažniju informaciju saopštio je da su svi igrači zdravi i u konkurenciji za ekipu.

„Turk Telekom je ekipa koja je promenila trenera i novi je uveo neke nove stvari. Drugačije reaguju u odbrani i imaju neke drugačije postavke u napadu. Imamo skauting iz prve utakmice u odnosu na individualni kvalitet, ali sigurno da je novi trener doneo neke izmene pa smo u odnosu na to probali da reagujemo na treningu. Svih 14 igrača su konačno zdravi i prisutni na treningu, što nas raduje i nadamo se da će tako biti i u buduće“, rekao je Obradović.

Bek crno-belih Kevin Panter očekuje dobru partiju svog tima.

„Pobedili smo ih u prvom meču kod kuće, ali ovo je nova utakmica. Biće teže, treba se spremiti za gostovanje, a siguran sam da će se i oni dobro pripremiti. Moramo i da se podignemo nakon poraza od Mege. Cilj nam je da se vratimo u pobednički ritam“, naglasio je Panter.

Raspored i tabela

  1. kolo

Turk Telekom – Partizan     18.00

Slask – Metropolitens         20.00

Sreda

Lokomotiva – Lietkabelis    17.30

Hamburg – Huventud         19.30

Trento – Andora       20.00

Tabela: Huventud 8-2, Partizan 8-2, Lokomotiva 7-3, Andora 5-4, Lietkabelis 5-5, Metropolitens 5-5, Turk Telekom 5-5, Hamburg 4-6, Slask 1-8, Trento 1-9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari