ANTIĆ: Parket vršačke hale Milenijum definitivno je srećan za Crvenu zvezdu, pošto je na istom ovom mestu ponovo ostvarila izuzetno važnu pobedu nad domaćim Hemofarmom i tako svoje snove o prvoj šampionskoj tituli posle mnogo godina dovela na prag ostvarenja. Crveno-beli su u prvom meču polufinalne serije ostvarili minimalan trijumf nad „farmaceutima“ (74:72) i sada se nalaze samo na korak od velikog finala.

ANTIĆ: Parket vršačke hale Milenijum definitivno je srećan za Crvenu zvezdu, pošto je na istom ovom mestu ponovo ostvarila izuzetno važnu pobedu nad domaćim Hemofarmom i tako svoje snove o prvoj šampionskoj tituli posle mnogo godina dovela na prag ostvarenja. Crveno-beli su u prvom meču polufinalne serije ostvarili minimalan trijumf nad „farmaceutima“ (74:72) i sada se nalaze samo na korak od velikog finala. Da bi do njega stigli moraju sutra u Pioniru biti bolji od Vrščana. Meč u Milenijumu nije bio naročito lep za oko, ali je bio pun tenzije i preokreta, a na kraju je, može se slobodno reći, slavio srećniji tim. Jer, kako drugačije okarakterisati ekipu koja je tako važnu utakmicu dobila slučajnim dohvatom lopte Pere Antića (ili Vanje Plisnića) nakon lošeg pokušaja trojke jednog Zvezdinog igrača? Ipak, mora se priznati da su Beograđani pokazali veću želju za pobedom, pa su valjda bili nagrađeni za sav trud i pokušaje.

Kraj sezone za Miloševića

Mladi plejmejker Crvene zvezde Igor Milošević svega par minuta pred kraj meča zaradio je tešku povredu potkolenice (naprsnuće zgloba) zbog čega će propustiti ostatak sezone. Hendikep crveno – belih je utoliko veći ako se zna da se grčki reprezentativac u poslednje vreme nalazio u odličnoj formi i bio jedan od ključnih igrača Zvezde na zadnjim utakmicama. Pauza koja je predviđena je oko šest nedelja.

– Moralo je i nama jednom da se posreći. Postigao sam poene kakvi se retko viđaju, ali to u ovom momentu nije ni bitno. Važno da smo pobedili i tako se na najbolji mogući način zahvalili navijačima na sjajnoj podršci – rekao je junak preksinoćnog duela Pero Antić posle meča.
U taboru „farmaceuta“ svakako ostaje žal što se na domaćem terenu nisu uspeli domoći pobede, ali trener Hemofarma Miroslav Nikolić, ipak, priznaje da je Crvena zvezda zasluženo stigla do trijumfa.
– Pobedila je srećnija ekipa i nema dileme da je koš Antića važio. Slažem se sa odlukom sudije Beloševića. Igrači su bili mnogo nervozni, oni iskusniji su malo podbacili, očekivao sam više. Takođe, veoma mi je žao zbog povrede Miloševića – rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari