Bajernu derbi, favoriti sigurni 1Foto: EPA-EFE/ ANGELO CARCONI

Utakmicama u A,B,C i D grupi završena je prva faza ovogišnjeg takmičenja za osam najboljih timova koji će takmičenje nastaviti u osmini finala u februaru naredne godine, dok će se trećeplasirane ekipe iz grupa „preseliti“ u drugo po kvalitetu klupsko evropsko takmičenje, Ligu Evrope.

Pred večerašnje mečeve mnogo toga je bilo poznato, osim da li će u grupi A na drugom mestu završiti Bazel ili CSKA, odnosno koje će dve ekipe proći dalje u trouglu vrhunskih ekipa C grupe, Čelzija, Atletiko Madrida i Rome.

I baš su te grupe sa jasnim razlogom večeras bile i najgledanije, a publika je širom „Starog kontinenta“ mogla da vidi dosta uzbuđenja kao i kvalitetan fudblal.

Fudbaleri CSKA poveli su na „Old Trafordu“ preko Alana Džagojeva u smiraj prvog poluvremena, ali su u drugom poluvremenu „pali“ pa su Murinjovi izabranici lako preko Romelu Lukakua i Markusa Rašforda preokrenuli rezultat i zabeležili petu pobedu u šest utakmica u grupi A ovogodišnje Lige šampiona.

Dok su Moskovljani gubili u Mančesteru fudbaleri Bazela su igrali sjajno u Lisabonu i bez većih problema porazili Benfiku sa 2:0, što im je bilo dovoljno da zauzmu drugo mesto u grupi.

Elanusi u petom i Obertan u 65. minutu su bili precizni i tako doneli veliku radost švajcarskoj ekipi, koja je u jednoj teškoj i ujednačenoj grupi ipak uspela da izbori mesto u osmini finala.

U C grupi Roma je na kraju završila takmičenje na prvom mestu, iskoristivši nerešen rezultat Čelzija protiv Atletiko Madrida (1:1), pa su se tako londonski „Plavci“ našli na drugoj poziciji, iako su većinu vremena proveli na čelu tabele.

Poveli su gosti u Londonu i to preko Saula Nigeza u drugom poluvremenu, ali je petnaest minuta pre kraja Stefan Savić zatresao sopstvenu mrežu i tako „omogućio“ plasman Konteove čete u nokaut fazu.

Roma je kod kuće pobedila Karabag minimalnim rezultatom, a strelac pobedonosnog gola bio je Diego Peroti na početku drugog dela igre.

U D grupi viđene su pobede favorita istovetnim rezultatom – 2:0, Barselona je bila bolja od Sportinga, a Juventus od Olimpijakosa.

Barselona je prva, Juventus drugi, Sporting će u Ligu Evrope, a Olimpijakos večeras završava evropska takmičenja za ovu sezonu.

I konačno u B grupi viđen je pravi derbi, doduše bez rezultatskog značaja, jer se i uoči ovog kola znalo da će PSŽ biti prvi, a Bajern drugi.

Ipak, Bajern je odigrao sjajnu utakmicu i naneo Parižanima prvi poraz ove jeseni u najkvalitetnijem klupskom evropskom fudbalskom takmičenju, ali i poslao poruku ostalim timovima da ima šta da traži u nokaut fazi, kao i da je jedan od najozbiljnijih konkurenata za titulu u Ligi šampiona.

Strelci za Bavarce bili su Levandovski i dva puta Toliso, dok je jedini gol za PSŽ postigao Kilijan Mbape.

U drugom meču grupe Anderleht je kao gost slavio protiv Seltika autogolom Šimunovića u 62. minutu.

Tabela:

Grupa A: Mančester Junajted 15, Bazel 12, CSKA 9, Benfika 0

Grupa B: PSŽ 15, Bajern 15, Seltik 3, Anderleht 3

Grupa C: Roma 11, Čelzi 11, Atletiko Madrid 7, Karabag 2

Grupa D: Barselona 14, Juventus 11, Sporting 7, Olimpijakos 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari