Barselona ne računa na Oskara Mingezu 1Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Na kraju sezone, iako je ostala još jedna zvanična utakmica da se odigra u poslednjem kolu Primere koja doduše nema rezultatski značaj za tim, Uprava Barselone je odlučila da donese prve odluke u vezi sa sastavom za narednu godinu

Već je poznato da će kao slobodni igrači na „Kamp Nou“ ovoga leta stići Frank Kesi i Andres Kristensen, a sada je došao red da katalonski gigant odluči koje će igrače da pusti, tačnije stavi ih na transfer listu.

Jedan od njih je štoper Oskar Mingeza.

Defanzivac već zna da ga u Barsi nemaju u planovima za sledeću sezonu, pa je izvesno da će se uskoro promeniti sredinu.

Kako piše španska Marka, odluka Uprave kluba nije iznenadila fudbalera, a pogotovo mu je status u klubu postao jasan od kada je video koliko je Ćavi imao malo poverenja u njega proteklih par meseci.

Istina je da je počeo u startnoj postavi u pretposlednjem kolu Primere protiv Hetafea, ali je svoje mesto u odbrani pronašao isključivo zbog velikog broja povređenih fudbalera.

Njemu ugovor sa španskim vicešampionom ističe u junu 2023.

Klub će pokušati da proda defanzivca čija tržišna cena ne prelazi 10 miliona evra i više s obzirom da je ovo poslednji trenutak da klub nešto zaradi na njemu.

Ideja igrača je u jednom trenutku ove sezone bila da ode na pozajmicu u toku narednih 12 meseci dok sačeka da mu se ponudi produženje ugovora ili da kao slobodan fudbaler napusti tim.

Ipak od tih planova neće biti ništa.

Kako pišu mediji na Pirinejima, postoje neki klubovi koji su zainteresovani za njegove usluge, a spekuliše se da su to Herta iz Berlina, Valensija i Bordo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari