Barselona spustila rampu na transfere Dembelea i De Jonga 1Foto: EPA-EFE/ALEJANDO GARCIA

Prekid sezone, usled Svetskog prvenstva u Kataru, nije prijao fudbalerima Barselone. Već na startu nastavka, u gradskom derbiju sa Espanjolom, remijem 1:1, izgubili su dva boda prednosti u odnosu na Real. Ipak, u jeku prelaznog roka, uprava je odlučila da sačuva nukleus tima.

Usman Dembele i Rafinja trebalo bi da čine okosnicu Barse po krilima, vodeće kreativce i egzekutore, međutim, konstantnost je najveća falinka obojice.

S tim u vezi, ponovo su započete priče o potencijalnom odlasku Dembelea, baš kao i Frenkija de Jonga, koji je i dalje fudbaler Barse sa najvećom tržišnom cenom.

Isotvremeno, Dembele ima imidž nepredividvog i problemima sklonog fudbalera, zbog čega i nije pružio maksimum u Kataloniji, iako je stanovnik Barselone više od pet godina.

Đoan Laporta, predsednik Barselone, u razgovoru za Kadenu SER, otklonio je mogućnosti da do bilo kakvih kadrovskih potresa dođe tokom zimskog prelaznog roka.

„Dembele nije na prodaju. Ni za 70.000.000, ni za 80.000.000 evra. Sa njim ćemo narednih meseci razgovarati o obnovi ugovora. On je odličan igrač, munjevit, veoma brz i pravi razliku“, rekao je Đoan Laporta, osvrnuvši se i na Frenkija de Jonga.

„Iako sportski sektor povlači poteze u prelaznom roku, postoji i odluka kluba, i ona je takva da ni Frenki nije na prodaju. Isto važi i za Ansu Fatija.“

Mladi levi bek, Alehandro Balde, takođe će ostati u klubu, dok je jedino moguć odlazak Serhija Busketsa.

„On ima ponude da karijeru nastavi u Americi. Ako sve bude kako treba, ostaće do kraja sezone, pa ćemo na leto razgovarati. Buskets nije večan, ako bismo sa njim obnovili ugovor, to bismo radili svake sezone. I morali bismo da pronađemo zamenu za njega. Imamo Frenkija, ali jedan igrač nije dovoljan. Ćavi mora da odluči“, poručio je prvi čovek katalonskog giganta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari