Engleska javnost je u potpunoj euforiji pošto će čak tri kluba iz kolevke fudbala igrati u polufinalu Lige šampiona. Liverpul i Čelsi ponoviće svoj duel iz 2005, kada su crveni prošli u finale, a zatim u nezaboravnoj istanbulskoj utakmici osvojili titulu protiv Milana, koji će se suprotstaviti Mančester Junajtedu u drugom duelu ove faze takmičenja.

Engleska javnost je u potpunoj euforiji pošto će čak tri kluba iz kolevke fudbala igrati u polufinalu Lige šampiona. Liverpul i Čelsi ponoviće svoj duel iz 2005, kada su crveni prošli u finale, a zatim u nezaboravnoj istanbulskoj utakmici osvojili titulu protiv Milana, koji će se suprotstaviti Mančester Junajtedu u drugom duelu ove faze takmičenja.
Momci Rafe Beniteza rutinski su odradili posao u revanšu. Posle 3:0 u Ajndhovenu, pobedili su PSV i na svom Enfild Roudu, sa 1:0, golom Pitera Krauča u 67. minutu i plasirali se u svoje osmo polufinale najjačeg evropskog takmičenja. PSV je završio utakmicu sa deset igrača, pošto je tinejdžer Dirk Marselis nesrećno zaradio isključenje na svom evropskom debiju, ali ga je legendarni Kop sa terena ispratio sa simpatijama i aplauzom.

ANĆELOTI: Osvetićemo Romu

U drugom četvrtfinalnom meču odigranom u sredu Milan je u Minhenu pobedio domaći Bajern sa 2:0 (pre nedelju dana na San Siru bilo je 2:2). Prolazak u polufinale rosonerima su obezbedili Sedorf u 27. i Inzagi u 32. minutu.

– Visok poraz Rome od Mančester Junajteda šokirao je celu Italiju i sada je na nama da povratimo nacionalni ponos. Zato smo srećni što ćemo u polufinalu igrati upravo sa ovim klubom – izjavio je trener Milana Karlo Anćeloti i dodao:

– Drago nam je što smo nastavili da reprezentujemo italijanski fudbal u najvažnijem evropskom takmičenju. Dobro se poznajemo sa Englezima, pa mislim da će to biti zanimljivi dueli.

Njegov kolega sa klupe Bajerna otmar Hicfeld priznao je da je veoma razočaran zbog poraza:

– Milan je bio suviše dobar za nas. Žao mi je što nismo uspeli da iskoristimo dobar rezultat iz prvog susreta. Nismo imali sreću da prvi damo gol, a oni su stekli ogromno samopouzdanje. Pri tom imaju fenomenalne igrače, pa nismo uspeli da to kompenzujemo.

– Taj start jedva da je zaslužio žuti karton, ali je sudija pokazao da se ne razume u fudbal – izjavio je trener gostiju Ronald Kuman, koji je ipak izrekao dosta pohvala na račun Engleza.
– Ova sezona je sjajna za engleske klubove, a plasman Čelsija, Liverpula i Mančester Junajteda u polufinale pokazuje koliko je jaka Premijer liga. Ali ne zaboravite da oni imaju mnogo novca i da zbog toga mogu da angažuju najbolje fudbalere i najbolje trenere. Moja ekipa igrala je disciplinovano, organizovano i mislim da smo ipak zaslužili više – rekao je Kuman.
Rafa Benitez, koji je na ovom meču odmarao kapitena Stivena Džerarda i štopera Džejmija Karagera, već je počeo verbalni rat sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom. Španac je izjavio da je Portugalac u dobrim odnosima samo sa onim kolegama koje uspeva da pobedi. Ovu, za Beniteza ne baš uobičajenu reakciju, prouzrokovala je Murinjova rečenica da će Liverpulu biti lakše jer se bori samo za jedan trofej u sezoni.
– To je ono što Čelsi želi. Oni moraju da učestvuju u svim takmičenjima i cilj im je da idu na sve moguće trofeje – rekao je Benitez i objasnio zbog čega se on i Murinjo ne rukuju posle utakmica svojih klubova:
– On i ja bili smo dobri prijatelji dok mi nismo počeli da pobeđujemo. Tada je on promenio mišljenje. Ali takav je prema svim kolegama iz vrhunskih klubova. Zato je u veoma dobrim odnosima sa onima koje pobeđuje, sve dok se situacija ne promeni.
Španski stručnjak očekivano je optimista pred dvomeč sa Čelsijem, odnosno pred moguću reprizu istanbulskog duela sa Milanom.
– Menadžer uvek mora da veruje u svoj tim, ali sa ekipom koju ja imam lako je biti optimista. Znamo koliko je Čelsi dobar, u poslednjih pet godina potrošili su ogroman novac na igrače i imaju zaista sjajnu ekipu. Oni možda ne prihvataju ono šta se desilo pre dve godine, ali sada to ne mogu da promene. Sjajno je to što su se tri engleska kluba našla u završnici. Vrlo je važno da Premijer liga pokaže Evropi koliko je jaka, možda je trenutno i najjače prvenstvo na kontinentu – ističe strateg crvenih.
Prve utakmice polufinala Lige šampiona igraju se 24. i 25. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari