Kakva kupoprodaja, takve ambicije. Mršavi rezultati potere za iskusnim i kvalitetnim pojačanjima, odnosno neočekivana prodaja mladog Gulana i mogući odlazak malo starijeg kapitena Smiljanića, naterali su Partizanovog trenera Miroslava Đukića da posle samo desetak dana od proklamovane borbe za trofeje dovede u pitanje lični stav o velikom rezultatskom potencijalu svoje ekipe, izrečen na tadašnjoj prozivci.

Kakva kupoprodaja, takve ambicije. Mršavi rezultati potere za iskusnim i kvalitetnim pojačanjima, odnosno neočekivana prodaja mladog Gulana i mogući odlazak malo starijeg kapitena Smiljanića, naterali su Partizanovog trenera Miroslava Đukića da posle samo desetak dana od proklamovane borbe za trofeje dovede u pitanje lični stav o velikom rezultatskom potencijalu svoje ekipe, izrečen na tadašnjoj prozivci.
– Teško da sa postojećim kadrom možemo ozbiljnije napasti trofeje, što bi trebalo da nam je cilj ove sezone. Ali, i dalje se nadam da će 24-časovni rad Petrića i Tomića dati željene rezultate i da ćemo, mada nemamo mnogo vremena za to, do utakmica sa Zrinjskim uspeti da napravimo šampionski tim – realan je i iskren strateg srpskog viceprvaka, čije trenerske prohteve pomenuti tandem zamenika generalnog sekretara i sportskog direktora uporno, ali teško pokušava da ispuni.

Danas potpisuju Diara i Sikimić

Gengampov štoper Milovan Sikimić rešio je problem koji je kočio njegov dolazak u Humsku i danas bi trebalo da potpiše pristupnicu Partizanu. Verovatno u društvu senegalskog špica Lamine Diare, koji je za razliku od Brazilca Doke, prošao probu, pa će dres Beira Mara zameniti crno-belom opremom. Osim njih dvojice, na holandski deo priprema sutra odlazi još 21 igrač: Radosavljević, Božović (golmani), Mihajlov, Rukavina, Jovanović, Lazarević, Brežančić, Obradović, Lazarević, Rnić, Smiljanić, Žuka, Nađ, Stanić, Jovetić, Neb. Marinković, Maletić, Pr. Lazić, Đ. Lazić, Veselinović i Lazetić. Iz konkurencije za prvi tim ispali su Ćirković, Vukelja i Markovski, Zajić je na spisku ali odlazi na pozajmicu u Španiju, dok će se omladinski reprezentativci priključiti posle Evropskog prvenstva u Austriji.

Problem je, naravno, u nedostatku novca?
– Nemamo, nažalost, veliki budžet za pojačanja. Ne možemo lako odrešiti kesu kada nam se svidi neki igrač. Gordan i Ivan čine sve da dovedu pojačanja traženog profila, a da pri tom ne potroše mnogo para na njihova obeštećenja. Međutim, nije lako naći dobrog, a slobodnog fudbalera, ili momka čije puštanje ne bi puno koštalo.
Do prvog takmičarskog duela sa Zrinjskim ima još samo 15 dana, a Partizanu fali najmanje (po) jedno pravo pojačanje u svakoj liniji? Koliko tačno?
– Pokrili smo, praktično, samo golmanske pozicije. I dalje mi trebaju „stubovi“ ekipe, oko kojih ću poređati mlade igrače. Tragamo za iskusnim i kvalitetnim fudbalerima, koji mogu da prave razliku u igri, sposobne da donesu prevagu na terenu. I to na pozicijama centarhalfova, polušpica i špica. Za početak, nužno mi je da se što pre raščisti situacija oko Smiljanićeve prodaje. Nadam se da, ipak, neće otići i da ćemo s njim i još sedmoricom-osmoricom igrača početi da pravimo kostur tima u Holandiji.
Šta ako prelazni rok ne da planirane rezultate?
– U tom slučaju moraju se korigovati ciljevi. Spreman sam da istrpim sve potrebne posledice i preuzmem odgovornost na sebe u slučaju da dobijem željeni tim, a ne napravim tražene rezultate s njim. Nisam došao u Partizan da bih se učaurio i pustio korenje u njemu, već da samo budem u službi njegovih ambicija i interesa. Ako, pak, ne napravimo što smo zamislili u ovom prelaznom roku, neću se ustručavati da, prvo Skupštinskom i Upravnom odboru kluba, a onda i javnosti priznam da nemamo ekipu za velika dela. Barem, ne u sezoni koja dolazi.
Svesni ste rizika tog mogućeg, za naše prilike retkog, gesta?
– Uvek govorim ono što mislim. Bolje biti pošten pa izabrati pravljenje tima na duže staze nego davati obećanja za koja znaš da teško mogu biti ispunjena. Ali, kao što rekoh, nadam se da će osvajanje titule ostati Partizanov prioritet – ne beži od istine mladi stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari