Solidnim nastupima u revanš utakmicama šesnaestine finala ULEB kupa, Crvena zvezda i Hemofarm „overili“ su plasman u narednu rundu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.
Crveno-beli ne samo da su sačuvali deset poena prednosti iz prvog meča protiv Benetona, već su u revanšu u Trevizu ponovo savladali „ujedinjene boje“ (82:83).

Solidnim nastupima u revanš utakmicama šesnaestine finala ULEB kupa, Crvena zvezda i Hemofarm „overili“ su plasman u narednu rundu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.
Crveno-beli ne samo da su sačuvali deset poena prednosti iz prvog meča protiv Benetona, već su u revanšu u Trevizu ponovo savladali „ujedinjene boje“ (82:83). Po rezultatima u ovom dvomeču, reklo bi se da je naš vicešampion imao „lak posao“ protiv renomirane italijanske ekipe, ali treba napomenuti da su izabranici Stevana Karadžića bili na pragu eliminacije samo nekoliko minuta pre kraja revanš utakmice. Međutim, tada su usledile sjajne individualne role Kuka, Dragićevića i Markovića koji su bili glavni inicijatori velikog preokreta.

Parovi osmine finala

Dinamo (M) – Lukoil, Kijev – Turov, Đirona – Hemofarm, Uniks – Artland, Huventud – Himki, Zadar – pobednik meča Pamesa – Panionios, Bešiktaš – Crvena zvezda, Galatasaraj – Gran Kanarija

Zvezda se u osmini finala sastaje sa veoma jakom ekipom turskog Bešiktaša, koja nakon svega prikazanog u dosadašnjem delu sezone (posebno u prvoj fazi takmičenja po grupama) spada u uži krug favorita za osvajanje trofeja u ULEB kupu.
– Imali su najbolji skor u grupi, deset pobeda bez poraza, sada su protiv Hapoela anulirali 15 razlike iz Jerusalima. Pogotovo su dobri na domaćem parketu u Istanbulu. Nama je najvažnije da u nedelju pobedimo FMP železnik u NLB ligi, a u Evropi smo plasmanom meču 16 ispunili cilj. Idemo dalje rasterećeni, mladi igrači dobiće još dve jake utakmice, pa ako nam se ukaže šansa, probaćemo da napravimo senzaciju i odemo na Fajnal ejt u Torino – rekao je trener crveno-belih Stevan Karadžić koji će imati dovoljno vremena da se bolje upozna sa svim karakteristikama Bešiktaša do 11. marta kada njegovi puleni dočekuju u Pioniru tursku ekipu u prvom meču osmine finala ULEB.
Hemofarm je uspešno završio misiju „sačuvati 26 poena prednosti u revanšu protiv Budućnosti“. Zahvaljujući odličnim partijama Maršala i Vukosavljevića, ali i maestralnoj taktici Miroslava Nikolića, „farmaceuti“ su u revanšu uspešno odbijali sve napade talentovanih košarkaša Budućnosti koji su na kraju slavili sa pet poena razlike (78:73). Vrščani se u osmini finala sastaju sa španskom Đironom, sa kojom su dva puta odmerili snage u prvoj fazi takmičenja po grupama, uz polovičan uspeh.
Prva utakmica ovog dvomeča koji nosi epitet derbija osmine finala igra se 11. marta u vršačkoj dvorani Milenijum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari