Bibić i Simović najbrži na Pazarskom polumaratonu 1Foto: N. Kočović

Reprezentativci Srbije i članovi Atletskog kluba Novi Pazar Elzan Bibić i Teodora Simović trijumfovali su na drugom Pazarskom polumaratonu koji je okupio preko 400 takmičara.

Bibić je stazu novopazarskim ulicama, dugu 21,1 kilometar, pretrčao za sat, tri minuta i 58 sekundi, dok je drugi bio Rus Ivan Bubnov sa 1:11,02, a treći Milan Mitrović iz Uba sa 1:13,25 minuta.

Simović je ubedljivo pobedila u ženskoj konkurenciji, prošavši kroz cilj nakon 1:16,49 minuta, ispred drugoplasirane Biljane Kiradžiev iz zrenjaninskog Asa 023 sa 1:25,17 i atletičarke Crvene zvezde Slađane Stamenković sa 1:29,35 minuta.

U polumaratonskoj trci učestvovalo je preko 160 takmičara.

Bibić i Simović najbrži na Pazarskom polumaratonu 2U trci zadovoljstva na pet kilometara, koja je okupila preko 260 trkača, među kojima i 50 osoba sa posebnim potrebama, najbrži u muškoj konkurenciji bio je domaći takmičar Aldin Ćatović, ispred Filipa Nedeljkovića iz Crvene zvezde i još jednog Novopazarca Kabira Ziljkića.

U trci atletičarki na toj deonici slavila je Saima Murić iz AK Novi Pazar, koja je bila brža od klupskih koleginica Mejre Mehmedović i Aiše Tahirović.

Drugi Pazarski polumaraton organizovali su Ustanova za sport, Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar, a generalni pokrovitelj bio je Grad Novi Pazar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari