Bivši košgeter Zvezde promovisan u novog kapitena Partizana 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kevin Panter postao tek drugi stranac u istoriji crno-belih kome je pripalo zvanje (i) formalnog vođe ekipe.

Amerikanac će u toj ulozi debitovati 2. oktobra, u startnom kolu nove ABA, kada će Partizan u Zagrebu igrati protiv Cibone.

„Velika je čast, takve stvari se ne dešavaju često. Uradiću sve što mogu, da budem tu za Partizan, da svi imamo dobru i zdravu godinu. Stvarno mi je čast, radim naporno,“ rekao je tim povodom Panter.

Bivši košgeter Crvene zvezde objasnio je i kako misli da se nosi sa dodatnom odgovornošću, odnosno održava odnose sa saigračima.

„Nisam njihov otac, nisam tu da im pričam šta treba da rade, već da izvučem najbolje, bilo na terenu ili mentalno. Znaju koliko pričam sa njima, ne treba da pričam pred kamerama ili pred trenerom.

Obraćaju mi se kada im treba nešto, tu sam da im pomognem. Imam dosta iskustva. Moja vrata su uvek otvorena, mogu da dođu da pričaju sa mnom o čemu god, ne samo o košarci. Jedva čekam da počne sezona,“ podvukao je 29-godišnjak rođen u Njujorku.

Panter je evropsku karijeru izgradio u Grčkoj (AEK, Olimpijakos) i Italiji (Virtus), a navijači Partizanovog večitog rivala pamte ga po sjajnim partijama pre pandemije korona virusa.

Nakon odlaska sa Malog Kalemegdana potpisao je za Olimpiju iz Milana i s tim timom igrao Fajnal-fora Evrolige.

Onda je sve šokirao odlukom da se vrati u Srbiju, pogotovo što je ovog puta pružio ruku crno-belima i stao pod komandu trofejnog Željka Obradovića.

Pre najboljeg prošlosezonskog igrača crno-belih, samo je Francuz Žofri Lovernj imao čast da bude kapiten sa stranim pasošem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari