Bobi zaigrao, Lebron pogađao 1Fotpo:Beta /AP Photo/Mark J. Terrill)

Posle čak sedam mečeva u kojima nije ni na sekund osetio teren, Boban Marjanović je konačno dobio priliku da pokaže šta zna u dresu Los Anđeles Klipersa.

Trener Dok Rivers ukazao mu je šansu u jednoj od najbitnijih utakmica sezone, u gradskom derbiju protiv Los Anđeles Lejkersa, koji su Klipersi izgubili sa 120:123.

Uprkos porazu, Marjanović je ostavio sasvim dobar utisak pošto je za 13 minuta postigao 11 poena, a uz to zabeležio jednu asistenciju i pet skokova. Malo je nedostajalo da bivši centar Crvene zvezde bude junak utakmice, ali su sudije duel sa Lensom Stivensonom u finišu meča okarakterisale kao faul srpskog igrača. Iako se na snimku vidi da je Stivenson laktom udario Marjanovića, sudije su to uprkos protestu publike okarakterisale kao prekršaj igrača Klipersa. Stivensonu je tom prilikom priznat koš, a pogodio je i odlučujući poen iz slobodnog bacanja, čime je njegova ekipa povela sa 123:118 u produžetku, dok su do kraja Klipersi uspeli da ubace još samo jedan koš. Trener Klipersa Dok Rivers bio je posle ovakvog epiloga veoma ljut na arbitre.

– Ne verujem da je Lens to uradio namerno, ali u ovakvim situacijama namera nije bitna. Ako laktom udarite protivnika u nos onda je to faul. Nekada su isključivali za manje. Pomislio sam da ćemo dobiti loptu, možda i slobodna bacanja, a nismo dobili ništa. Ne znam kako su došli do te odluke. Shvatam da su uzeli u obzir to što je Boban napravio faul, ali je i ovo drugo najmanje faul. Napravio je kontakt sa glavom protivnika. To je faul – rekao je Rivers.

Drugi Srbin u timu Klipersa Miloš Teodosić nije bio iste sreće kao Bobi, te je celu utakmicu gledao sa klupe. U ekipi Lejkersa na teren se posle više od mesec dana vratio Lebron Džejms, koji je zbog povrede prepona propustio čak 17 utakmica. Lebron je odmah pokazao koliko zapravo nedostaje „jezerašima“, pošto je bio najbolji pojedinac utakmice, a nedostajala mu je samo još jedna asistencija da ostvari „tripl-dabl“ učinak. Kralj je u gradskom derbiju ubacio 24 poena, uz devet asistencija i 14 skokova.

Jokić i zvanično na Ol-star meču

Ono što se danima nezvanično naslućivalo, konačno je dobilo potvrdu – Nikola Jolić je dobio poziv da učestvuje na Ol-star vikendu u Šarlotu od 15. do 17. februara. Jokić je tek treći Srbin u istoriji koji će igrati u najjačem revijalnom meču na svetu, između Istočne i Zapadne konferencije. Pre Jokića, igranje na Ol-star meču pošlo je za rukom još samo Vlade Divcu i Predragu Stojakoviću.

Rezultati

LA Klipers – LA Lejkers    120:123pp

Golden Stejt – Filadelfija               104:113

San Antonio – Bruklin      117:114

Toronto – Milvoki             92:105

Orlando – Indijana            107:100

Detroit – Dalas   93:89

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari