Bogdanović dobar, Sakramento očajan 1Foto: Tviter (arhivska fotografija)

Trojica srpskih igrača nastupili su u NBA ligi u noći između subote i nedelje i samo je Nemanja Bjelica učestvovao u trijumfu svog tima.

Minesota je bila bolja od Dalasa (112:99), najlošijeg tima Lige (1-10), a Bjelica je za 15 minuta u igri šutnuo dve trojke i obe pogodio i usput sakupio četiri skoka, dva puta asistirao, imao jednu blokadu i izgubljenu loptu – dovoljno da petorka s njim u igri napravi plus od dva poena.

Denver je izgubio od Golden Stejta, zvaničnog šampiona – 127:108, a Nikola Jokić odigrao je jednu od lošijih partija, pre svega u odbrani. Fizički slabiji od Zaze Pačulije, a sporiji od DŽavala Mekgija, defanzivno je pravio brojne propuste, dok je napadački meč završio sa osam poena, uz šut 2/6 iz igre i sedam skokova, tri asistencije, dve ukradene i jednu izgubljenu loptu za 20 minuta na parketu. Čitava starta petorka Nagetsa odigrala je katastrofalno, ubacivši mizernih 36 poena.

Sakramento je očajan na startu sezone; uz Atlantu i Dalas jedini je tim sa svega jednim trijumfom, a konto na strani poraza podebljali su na osam, na gostovanju Detroitu (108:99). U postavi Pistonsa ponovo nije bilo mesta za Bobana Marjanovića, dok je Bogdanović kao starter u redovima Kingsa ubacio 14 poena, uz jedan promašaj iz igre (4/5 za dva, 2/2 za tri).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari