Bogdanović - pet iz hemije 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Košarkaši Finiks Sansa iznenadili su lidera Zapada Denver Nagetse pobedom 102:93 protekle noći.

Nagetsima nije pomogao dabl-dabl nastup Nikole Jokića koji je postigao 23 poena (8/15 iz igre) uz 10 skokova i 4 asistencije. Sanse su do 11. pobede u sezoni predvodili Keli Ubre sa 26 poena i 11 skokova te Deandre Ejton sa 22 poena i 13 uhvaćenih lopti. Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta je ostvario 26. dabl-dabl u sezoni, deseti u poslednjih 15 utakmica.

„Pomislili smo da će biti lako. Igrali smo protiv njihovog učinka, a ne protiv njih lično. Ovi momci sada igraju žestoko“, objasnio je Jokić uzrok neočekivanog poraza lidera Zapada.

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Šarlot Hornetse 104:97, Bogdan Bogdanović je postigao 22 poena (9/17 iz igre, 4/7 trojke) uz šest skokova i dve asistencije za 29 minuta na parketu. Nemanja Bjelica je dao samo tri poena uz četiti asistencije i dve ukradene lopte za 17 minuta u igri. Kingsi su dobili i sedmi meč ove sezone u kojem su zadržali protivnika ispod 100 poena, a izgubili su samo 11 lopti, u poređenju sa 26 protiv Finiksa početkom nedelje. Bogdanovića su pratili Dieron Foks i Badi Hild sa po 21 poenom, dok je Vili Koli-Stajn ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

„Pričam cele sezone da je sve u hemiji, u onome što imamo u svlačionici. Mi smo sjajni saigrači, to nas čini odličnim i to nam je donelo sve ove pobede“, rekao je Bogdanović koji nije želeo da komentariše problem sa palcem desne noge koji ga muči već nekoliko meseci.

Pred Kingsima je sada šest uzastopnih gostovanja, a prvo je u Portlandu koji je slavio u Sakramentu 113:108 drugog dana 2019.

„Duguju nam dve pobede (prva u predsezoni, prim. aut), a mogli smo da ih dobijemo ovde. Mislim da znamo, da tokom sezone zaključujemo kako da dobijamo. Samo moramo da zatvaramo mečeve“, rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari