Bogdanović pobedio Lebrona 1

Košarkaši Klivlenda doživeli su drugi uzastopni poraz pošto su od njih u noći između srede i četvrtka bili bolji Sakramento Kingsi (109:95), za šta zasluge pripadaju i Bogdanu Bogdanoviću.

Srpski košarkaš pružio je jednu od najboljih partija ove sezone sa skorom od 16 poena (6/9 iz igre, 3/6 trojke), osam asistencija, četiri ukradene lopte, tri skoka i jednom blokadom.

– Sjajna pobeda, timska. Bilo je neverovatno, kao plej-of utakmica koju gledam na Jutjubu- rekao je Bogdanović.

Do velikog trijumfa Sakramento je predvodio Vins Karter koji je sa 24 poena uz besprekoran šut (10/12) postao prvi igrač stariji od četrdeset godina koji je zabeležio više od 20 koševa. Nekadašnji kralj zakucavanja propustio je prethodne tri utakmice da bi preksinoć pružio partiju sezone što nimalo nije iznenadilo trenera Klivledna Tajrona Lua.

– On je uvek bio košarkaš za veliku scenu, velike utakmice. Nismo mogli nikako da ga zaustavimo. Sve mu je išlo od ruke – kazao je Lu, čiji je tim prethodno izgubo od Golden Stejta.

Na drugoj strani Karter je zasluge za pobedu podelio sa svojim saigračima.

– Šut me je služio večeras. Ali najbitnija je bila kretnja lopte. Lopta je stizala do slobodnih igrača. Bilo je zabavno gledati. Kada bismo ovako igrali, bili bismo dosta dobar tim – rekao je Karter.
U poraženom sastavu najefikasniji je bio Lebron DŽejms koji je upisao još jedan tripl-dabl sa 16 poena, deset skokova i 14 asistencija.

Pored Bogdana Bogdanovića i Nikola Jokić imao je zapaženu ulogu preksinoć, ubacujući 22 poena (5/11 iz igre, 11/12 bacanja), uz devet skokova i četiri asistencije, tokom 41 minuta na terenu u tesnom porazu Denvera od Minesote nakon produžetaka (128:125). Timbervulvsi su vodili tokom prvog poluvremena da bi nakon pauze Nagetsi pojačali odbranu i izborili produžetke. Tim Majka Melouna ipak nije imao rešnje za veoma raspoloženog DŽimija Batlera koji je meč završio sa 39 poena, pet asitencija i četiri skoka. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica upisao je samo jedan poen uz tri skoka tokom deset minuta igre. U timu Majka Melouna, najefikasniji bio je Barton sa 28 poena.

Jeger: Bogdan je fantastičan

Trener Sakramenta Dejv Jeger rekao je nakon pobede nad Kavsima da je Bogdan Bogdanović bio fantastičan. “Bogdanović je igrao na pleju, imao malo problema sa faulovima, imao je sedam, osam ispravnih „čitanja“ u nizu u drugoj četvrtini što nam je mnogo pomoglo protiv njihove odbrane. Vrlo brzo uči, izuzetno je inteligentan, kao i svi evropski igrači. Proučava, trudi se, želi da bude bolji, zna šta je dobar potez, a šta nije. Pogodio je nekoliko važnih šuteva kad je bilo potrebno. Bio je fantastičan“, istakao je trener Kingsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari