Borba Liverpula i Sitija za Dušana Vlahovića 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović nije pristao na ponuđene uslove Fiorentine u vezi sa produžetkom ugovora; a s obzirom na to da mu aktuleni ističe 2023. sve veći broj evropskih velikana pokušava da sklopi najprimamljiviju ponudu, kako za Firentince, tako i samog srpskog napadača. Italijanski mediji pišu da su u nastojanju da dovedu Vlahovića trenutno najuporniji Liverpul i Mančester siti.

Liverpulu je neophodno novo rešenje u samom špicu napada u kome godinama unazad caruje samo Roberto Firmino. U odsustvu Brazilca, Jirgen Klop najčešće igra sa Žotom kao lažnom devetkom i najisturenijim igračem u samoj navali, pored Manea i Salaha.

Siti, pak, godinama ne uspeva da reši pitanje startnog napadača. S tim u vezi, Pep Gvardiola takođe najčešće igra sa lažnom devetkom, gurajući čak i jedinog napadača po vokaciji, Gabrijela Žezusa na levu stranu napadačkog dela u formaciji 4-3-3.

Neke su procene da bi, s obzirom na to da Vlahoviću ugovor ističe 2023. Fiorentina narednog leta mogla da pristane na ponudu između 50 i 70 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari