Borusija (D) i Benfika gledaju ka sledećoj rundi Lige šampiona 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Nemački tim dobio Čelsi u prvom delu dvomeča osmine finala elitnog fudbalskog takmičenja (1:0), a portugalski velikan „brejknuo“ Briž na njegovom terenu (0:2).

Duel u Dortmundu bio je od početka obostrano otvoren, međutim, ni na jednoj strani terena ta ofanzivna taktika nije donela previše šansi. Barem ne onih kolosalnih.

I domaći Milioneri i gostujući Plavci iskazali su jaku želju i volju da se rezultatski odlepe u prvom duelu ova dva kluba, ali morali su opet da „kreče“ u drugom poluvremenu.

Razmenu „udaraca“ bez efekta prekinula je konačno Borusija u 63. minutu. Fenomenalnim pogotkom dvadesetjednogodišnjeg brzonog napadača Karima Davida Adejemija.

Pretrčao je veliki prostor, kao ekspres voz projurio pored Enca Fernandesa, u šesnaestercu onbišao golmana Kepu i sa leve strane plasirao nisku loptu u suprotan ugao mreže.

Posle toga je na dalekom većim mukama bio njegov kolega Kobel, međutim uz pomoć zadnje linije i ostalih izabranika Edina Terzića uspeo je da sačuva minimalnu zalihu za revanš.

Susret u Brižu bio je efikasniji, s tim što je u njemu sav „kajmak“ pokupila Benfika. Takođe u drugom delu duela. Pobednika zanimljive borbe naslutio je Žoao Mario u 51. minutu.

Učinio je to preciznom realizacijom jedanaesterca. Hendri je nespretno oborio Gonsala Ramosa tamo gde to nikako nije dozvoljeno, pa je sudija morao da svirao kazneni udarac.

U finišu, takođe istorijskog meča ovog belgijsko-portugalskog para, David Neres je otklonio svaku dilemu, pošto je iskoristio kiks Mejera, uzeo „bubamaru“ i smestio je iza leđa Minjole.

Za veliki iskorak ka sledećoj nokaut rundi Lige šampiona, od koje lisabonske Orlove, kao i Borusiju dele drugih sat i po fudbalskog nadmudrivanja 7. marta.

 

MEČEVI OSMINE FINALA

14. februar

PSŽ – Bajern 0:1

Milan – Totenhem 1:0

* revanši 8. marta

15. februar

Borusija (D) – Čelsi 1:0
Briž – Benfika 0:2

* revanši 7. marta

21. februar

Liverpul – Real (M) 21.00
Ajntraht – Napoli 21.00

* revanši 15. marta

22. februar

Lajpcig – Mančester siti 21.00
Inter – Porto 21.00

* revanši 14. marta

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari