Deveto kolo košarkaške Sinalko lige moći će da zadovolji i najprobirljivije košarkaške sladokusce s obzirom na to da svaka od četiri utakmice koje su na programu ima posebnu draž i može se čak okarakterisati kao derbi.
Interesantan košarkaški dan otvaraju FMP i Hemofarm koji će u direktnom duelu odlučivati ko će (uz Partizan) ostati na liderskoj poziciji.

Deveto kolo košarkaške Sinalko lige moći će da zadovolji i najprobirljivije košarkaške sladokusce s obzirom na to da svaka od četiri utakmice koje su na programu ima posebnu draž i može se čak okarakterisati kao derbi.
Interesantan košarkaški dan otvaraju FMP i Hemofarm koji će u direktnom duelu odlučivati ko će (uz Partizan) ostati na liderskoj poziciji. Oba tima imaju skor od sedam pobeda uz jedan poraz i igraju u sjajnoj formi, s tim da će za nijansu jači motiv za pobedu imati domaći „panteri“ koji su upravo protiv „farmaceuta“ u drugom kolu doživeli jedini neuspeh. Interesantno je da su u svim ostalim međusobnim mečevima od početka sezone (četiri utakmice u Jadranskoj ligi i jedan prijateljski meč) slavili izabranici Vlade Vukoičića. Meč počinje u 18 časova uz direktan prenos na RTS.

Parovi 9. kola

FMP – Hemofarm, Vojvodina – Partizan, Crvena zvezda – Mega Ishrana, Sloga – Mašinac. Tabela: Hemofarm 7-1, Partizan 7-1, FMP 7-1, Crvena zvezda 4-4, Vojvodina 3-5, Mega Ishrana 2-6, Sloga 1-7, Mašinac 1-7.

Aktuelni šampion Partizan putuje u Novi Sad, gde će na gostovanju protiv Vojvodine (20:00) pokušati da dođe do osmog trijumfa u prvenstvu i petog u nizu. Izabranici Duška Vujoševića neće imati nimalo lak zadatak ako se u obzir uzme činjenica da su „lale“ pre nešto više od mesec dana pružile jak otpor crno-belima u Pioniru i da u večerašnjoj utakmici igraju potpuno rasterećeno.
Zvezda će u Pioniru (19.00) protiv Mega Ishrane pokušati da ostvari (tek) drugi trijumf na svom parketu od starta Sinalko lige. Crveno-beli osim što igraju po sistemu toplo-hladno, imaju i dosta problema sa povredama.
– Gurovića muči skočni zglob, Aleksandrov je juče imao temperaturu, Popović ima stomačne tegobe, dok Antića muče leđa. U ovoj situaciji bio bih zadovoljan da barem dvojica od njih četvorice nastupe protiv Mega Ishrane – izjavio je strateg Zvezde Stevan Karadžić.
Poslednji meč devetog kola nosi epitet derbija iako će se u njemu nadmetati dve poslednje plasirane ekipe na tabeli, Sloga i Mašinac. Naime, utakmice između dva kraljevačka kluba već tradicionalno donose puno naboja i uzbuđenja bez obzira na plasman ekipa ili na takmičenje u kojem se sastaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari