Crvena zvezda ima novog Argentinca, Vigo došao zbog "ideje o igranju u Ligi šampiona" 1foto: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije u fudbalu angažovao desnog beka iz zemlje aktuelnih svetskih prvaka.

Aleks Vigo se već priključio novoj ekipi na pripremama u Antaliji, pošto je ugovorena jednogodišnja pozajmica iz River Plejta, uz opciju da ga crveno-beli otkupe za 2,2 miliona dolara.

„Tražili smo takvog igrača, a nije lako naći desnog beka, jer je to deficitarna pozicija. Međutim, naš skauting ga je dugo pratio i želeli smo igrača takvih karakteristika. Zvezda igra ofanzivno, naši bekovi su stalno usmereni ka napred, a Aleks je igrač koji može konstantno da se ponavlja tokom utakmice.

Mi smo u poslednjih nekoliko prelaznih rokova imali jasan cilj, a to je da pomladimo i ubrzamo ekipu, a Aleks se potpuno uklapa u tu viziju. Već ove jeseni, ako sve bude kako treba, igraćemo Ligu šampiona i verujem da ćemo imati igrače koji su sposobni da se u mnogim aspektima takmiče sa najboljima.

Aleks je doveden zbog toga, mlad je, ulazi u najbolje godine i siguran sam da će u Crvenoj zvezdi pružiti maksimum i dosegnuti ono zbog čega je došao u klub”, prezadovoljno je danas prokomentarisao sportski direktor najtrofejnijeg srpskog kluba Mitar Mrkela.

Vigo je objasnio svoje motive dolaska na privremeni rad u ljutice Bogdana 1.

“Sviđa mi se ideja igranja Lige šampiona. Čeka nas proleće, kada će, nadam se, sve proći dobro, a potom i najveće takmičenje u Evropi. Nadam se da ću imati priliku da zaigram u Ligi šampiona. Sve ću uraditi za uspeh Crvene zvezde… Upoznat sam i sa večitim derbijem, slično rivalstvo imamo i u Argentini između Rivera u kom sam igrao i Boke. Iskreno, nisam do sada gledao večite derbije, uglavnom sam Zvezdu pratio u međunarodnim utakmicama, ali biće to sjajno iskustvo za mene”, objasnio je argentinski defanzivac koji se o svemu konsultovao sa svojim zemljakom i bivšim Zvezdinim igračem Luisom Ibanjezom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari