Crvena zvezda opet u Bariju 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC (Arhiva)

U džepnom kalendaru svih zvezdaša 29. maj zaokružen je kao datum kada je 1991. Crvena zvezda osvojila Kup šampiona.

Možda deluje prejako, ali je Bari kao domaćin finala Olimpik Marsej – Crvena zvezda postao kultni grad, za neke i mesto hodočašća, a stadion Sveti Nikola crveno-bela „Bombonjera“. Dvadeset i sedam godina kasnije postoje realni izgledi da na jedinom gostovanju (UEFA nedavno kaznila klub zabranom odlaska navijača u Pariz i Liverpul) zvezdaši organizovano napune tribine navedenog stadiona u Bariju 28. novembra, s obzirom na to da je Napoli podneo zvaničan zahtev da kao domaćin utakmice grupne faze Lige šampiona organizuje u gradu na obali Jadranskog mora, zbog spora sa vlastima u Napulju.

Predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis potvrdio je da „nebeskoplave“ iz Napulja želi da „premesti“ u Bari, gde bi ugostili Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu.

– Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam ‘dosta je bilo’, ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže – rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je čuveni „San Paolo“.

– Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca dođe na stadion „Sveti Nikola“ – naglasio je harizmatični, ali i problematični gazda Napolija, koji je tokom leta izjavama dobrano iziritirao one najvatrenije pristalice kluba.

Kolona do Autokomande, karte prodate

Crvena zvezda počela je danas redovnu prodaju paketa karata za utakmice Lige šampiona protiv Napolija, Liverpula i Pari Sen Žermena i za nekoliko sati sve je rasprodato. Ispred blagajni na stadionu „Rajko Mitić“ od ranog jutra napravili su se redovi sve do Autokomande. Prvi navijači počeli su da pristižu još tokom noći, a neki su čak i prespavali pored stadiona. Interesovanje je ogromno, a prema rečima ljudi iz kluba, malo bi bilo i još dva stadiona da prime sve zainteresovane navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari