Takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi nastavlja se ove subote, kada su na programu mečevi 17. kola. Od četiri naša predstavnika najteži posao svakako očekuje Crvenu zvedu koja putuje u Podgoricu na megdan sa Budućnošću, direktnim rivalom za mesto na fajnal foru. Podgoričani su trenutno na tabeli plasirani za stepenik više od crveno – belih, sa pobedom više i porazom manje od Beograđana, koji imaju priliku da današnjom eventualnom pobedom preskoče „đetiće“ i domognu se šeste pozicije.

Takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi nastavlja se ove subote, kada su na programu mečevi 17. kola. Od četiri naša predstavnika najteži posao svakako očekuje Crvenu zvedu koja putuje u Podgoricu na megdan sa Budućnošću, direktnim rivalom za mesto na fajnal foru. Podgoričani su trenutno na tabeli plasirani za stepenik više od crveno – belih, sa pobedom više i porazom manje od Beograđana, koji imaju priliku da današnjom eventualnom pobedom preskoče „đetiće“ i domognu se šeste pozicije. Izabranici Dragana Šakote u meč ulaze osokoljeni ubedljivom pobedom nad Deksijom u okviru ULEB Kupa, pa ne treba sumnjati da će zvezdaši dati sve od sebe za novi trijumf. Ovaj meč se igra od 16.30. Trenutno najbolje plasirani srpski tim u NLB ligi Partizan, putuje u Domžale na megdan sa domaćim Heliosom, koji je trenutno na devetom mestu na tabeli, dok su crno – beli drugi uz skor od 12 pobeda i četiri poraza. Problem za Vujoševićeve pulene jeste činjenica da su oni u četvrtak izgubili jako važan meč Evrolige u Zagrebu i pitanje je koliko će psihički biti spremni za nove izazove, ali sudeći prema kvalitetu ekipa i njihovom plasmanu, Beograđani su favoriti u ovom duelu koji počinje u 20 časova. Takođe treba pomenuti da crno – beli košarkaši ni u ovom meču NLB lige neće moći da računaju na suspendovanog trenera Vujoševića.

PAROVI 17. KOLA:

Hemofarm – Bosna, Zadar – Cibona, Široki – Olimpija, Helios – Partizan, Budućnost – Crvena zvezda, Slovan – Split, Zagreb – FMP

TABELA: Cibona 13-3, Partizan 12-4, FMP 12-4, Hemofarm 11-5, Zadar 11-5, Budućnost 10-6, Crvena zvezda 9-7, Olimpija 7-9, Helios 7-9, Zagreb 6-10, Bosna 6-10, Široki 5-11, Split 2-14, Slovan 1-15

FMP, koji drži treću poziciju na tabeli uz skor 12-4 (kao i Partizan), ove subote gostuje Zagrebu, desetom u regionalnoj ligi i sudeći prema izdanjima „pantera“ na gostujućim terenima, kako na ovoj tako i na evrosceni, tim iz Železnika bi iz Hrvatske trebalo da se vrati „punih džepova“. Meč između Zagrepčana i ekipe iz predgrađa Beograda igra se od 18 časova. Četvrtoplasirani Hemofarm danas ugošćava Bosnu, tim koji se nalazi u donjem delu tabele sa svega šest pobeda, naspram 11 Vrščana, a meč u Milenijumu počinje kad i onaj u Podgorici. Inače, sve utakmice 17. kola na rasporedu su prvog dana vikenda, odnosno u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari