Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Barselone 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Barselone rezultatom 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19) u 30. kolu Evrolige. Crveno-belima je ovo bio 16. poraz u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a uprkos tome što bi se po konačnom rezultatatu reklo da je španski tim relativno ubedljivo došao do pobede, Barselona se pomučila da bi stigla do svog 22. trijumfa u Evroligi.

U duelu sa najboljom i najskupljom ekipom u Evropi ekipa Dejana Radonjića je pokazala da se nalazi u odličnoj formi. Zvezda je počela dobro, bila u rezultatskom egalu sve do 6. minuta, a onda dozvolila rivalu da u narednih deset napravi seriju 29-10 i stekne odlučujuću prednost (42:21).

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je u trenutku kada je njegov tim delovao nezaustavljivo i podizao prednost iz minuta u minut, izmenama razbio ritam igre svog tima i dozvolio Zvezdi da se vrati u meč. Crveno-beli nisu odustajali ni kada su gubili sa više od 20 poena razlike, pa su u poslednja četiri minuta prvog poluvremena uspeli da spuste prednost protivnika na podnošljivih minus 15.

Odmah na početku nastavka bilo je očigledno da su gosti odlučili da ne dozvole Barseloni da lako upiše novu pobedu. Postepeno su došli do svoje igre, pojačali su igru u odbrani, naročito pod košem, dok je Stefan Marković poremetio organizaciju igre plejmejkera Katalonaca. Iskusni bek je i u napadu prikazao jako dobru partiju u tom periodu, i prednosr domaćina počela je da se topi.

Kada se Marković umorio na scenu je početkom poslednje deonice stupio sjajni Ivanović. Najviše zahvaljujući njemu crveno-beli su u nekoliko navrata stizali i do sedam poena zaostatka. Ipak, u momentima kada se činilo da će Zvezda uspeti da u potpunosti uhvati rezultatski priključak odbrana crveno-belih napravila je nekoliko grešaka, košarkaši Barselone su stizali do lakih poena i na kraju uspeli da odbiju nalet rivala.

Do pobede su domaćina predvodili Mirotić sa 19 poena, Eksam sa 13, Dejvis sa 12 i sa deset poena Jokubaitis. U poraženom sastavu istakli su se Dobrić sa 17 i Ivanović sa 13 poena.

Narednu utakmicu u Evroligi Zvezda je trebalo da igra kod kuće protiv CSKA, ali, s obzirom da su Moskovljani suspendovani crveno-beli će sledeći meč, u 32. kolu igrati 25. marta u Berlinu sa Albom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari