Nakon sedam meseci od starta sezone u Evroligi, koja je po svim ocenama najkvalitetnija ikada, „fajnal for“ koji se igra u Atini od 4. do 6. maja je najzad dobio svoje učesnike. CSKA koji je u četvrtfinalu prosto pregazio Makabi, obezbedio je mesto na turniru „finalne četvorke“ petu godinu zaredom i pokušaće da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Nakon sedam meseci od starta sezone u Evroligi, koja je po svim ocenama najkvalitetnija ikada, „fajnal for“ koji se igra u Atini od 4. do 6. maja je najzad dobio svoje učesnike. CSKA koji je u četvrtfinalu prosto pregazio Makabi, obezbedio je mesto na turniru „finalne četvorke“ petu godinu zaredom i pokušaće da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Moskovljani će se u polufinalu sastati sa Unikahom koja se kroz iglene uši provukla u četvrfinalnoj seriji protiv Barselone. Zeleni iz Malage se po prvi put nalaze u samoj završnici najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja i to i sezoni u kojoj su ostali bez svog najkvalitetnijeg igrača Horhe Garbahoze (otišao u Toronto) i koja je počela katastrofalnim porazima protiv Huventuda i ljubljanske Olimpije.
U drugom „srpskom“ polufinalu se sastaju Panatinaikos (Obradović, Tomašević, Vujanić) i španska Taukeramika (Maljković, Rakočević) koji su lakim pobedama u četvrfinalnim serijama još ranije obezbedili plasman na „fajnal foru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari