Čukarički poveo, pa razbijen od Tventea u Holandiji 1photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Činilo se posle 1:3 u Beogradu, u drugom kolu kvalifikacija za plasmanu Ligu konferencija, da razlika u klasi ipak nije prevelika, međutim, nakon večerašnjeg revanša u Holandiji nema sumnje da fudbaleri Čukaričkog dobrano kaskaju za kolegema u dresovima Tventea. Jesu belo-crni poveli golom Luke Adžića, imali još par solidnih šansi, međutim, Tvente je iz izgrađenih akcija manirski pronalazio pukotine u redovima tima sa Banovog brda (4:1) i sa ukupnih 7:2 na ubedljiv način zakazao je dvomeč sa Fiorentinom.

Samo u uvodnih petnaestak minuta utakmice Čukarički je delovao kao tim agresivnijeg pristupa na poslednju liniju rivala, sa više motiva da dođe do gola u ranoj fazi utakmice.

Roganović je divnom asistencijom ka Luki Adžiću u 6. minutu rasplamsao maštu navijača Čukaričkog, nekadašnji đak Crvene zvezde, iz malog ugla, odlično se snašao, umešno primio loptu, a zatim šutem iz kolena doveo u prednost belo-crne.

Delovalo je u tom periodu da gosti kontrolišu dešavanja na terenu, odnosno da Tvente ne uspeva da razvije igru na malom prostoru. Ipak, jedna nesmotrenost i besporetban faul Kovača, uslovili su prekid posle kojeg se Badimosi loše snašao, nespretno zakačio loptu tako da je kapiten Proper na drugoj stativi pročitao putanju i matirao nemoćnog Mićovića.

Imali su belo-crni snage da posle poravnanja nastave u visokom tempu. Lučić i Kovač pokušavali su da u manevru naprave višak i dubinskim loptama pronađu korpulentnog Badamosija, međutim, ponovo su ogolili defanzivne mane i nemoć branjenja rivalske igre u tranziciji.

Na divan način, Tvente je pred kraj poluivremena pokazao svu moć u izgradnji akcija; Brenet je po desnoj strani centrirao, centarfor je povukao štopere Čukaričkog na prvu stativu a Flap je usamljen, sa par metara matirao nemoćnog Mićovića.

Vremenom su „anomalije“ Čukaričkog u veznom redu sve više dolazile do izražaja.

Takođe, poslednja linija je loše funkcionisala, prevashodno u markiranju krilnih igrača, dok je Vujadinović pokazao da je za potrebe međunarodnih izazova poprilično spor i nevešt sa loptom u nogama.

Ulaskom Grka Ciolisa, Tvente je postao još prodorniji po levom boku; fudbaler na pozajmici iz Noriča u dva navrata je sjajnim šutevima samo potvrdio da Čukarički ipak u tehničko-taktičkom smislu ne može da se meri sa holandskim predstavnikom, naročito u igri na malom prostoru.

Izveo je Ciolis pred kraj meča pokaznu vežbu oslobađanja čuvara u punom trku. Iz jednog poteza oslobodio se mladog Kovačevića, probacio mu loptu kroz noge, a potom iz jedne finte nanizao dvojicu čuvara i divnim šutem matirao Mićovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari