Čuvar mreže, ali i reda i zakona 1Foto: Podunavlje.info

Za Ženski rukometni klub Mladi radnik iz Radinca kod Smedereva ovo je izuzetno uspešna godina; devojke su okončale sezonu, prekinutu zbog korona virusa, na trećem mestu Super B lige, što im je omogućilo plasman u najviši rang u Srbiji. 

Veliki doprinos ovom istorijskom rezultatu dala je junakinja današnjeg izdanja serijala kojim portal Podunavlje.info afirmiše postignuća mladih, dugi niz godina jedna od uzdanica ovog tima, golman Slađana Mitrović.

Ova dvadesettrogodišnjakinja više puta je bila proglašena za igračicu utakmice. Ali, to nije sve; pored čuvanja mreže njenog tima uskoro će čuvati i red i zakon.

„Rukometom se bavim još od četvrtog razreda osnovne škole. Bila sam tada selektirana među pedeset devojčica, od tadašnjeg i sadašnjeg trenera Jovice Petkovića. Počela sam kao levo krilo, a onda sam se okušala među stativama i, eto, ostala do današnjeg dana. U konkurenciji pionirki više puta smo bile prvakinje Srbije, a ove godine ćemo, ako sve bude u redu i ne desi se nešto neplanirano, zaigrati i u najvišem rangu takmičenja u državi“, sa zadovoljstvom Slađana ističe uspeh kluba u kome je počela i još uvek igra.

Neprikosnovena ispred mreže, ova primerna sportistkinja nije zapostavila svoje obrazovanje i usavršavanje.

„Po završetku Ekonomske upisala sam Višu školu i stekla zvanje strukovnog inženjera zaštite na radu. Ljubav prema uniformi me je prošle jeseni odvela u Sremsku Kamenicu, gde završavam kurs za policijskog službenika opšte nadležnosti. Neću da se hvalim, ali osim jedne četvorke sve ostale ocene su mi petice. Kada se nešto voli i hoće onda sport i škola mogu zajedno. Očekujem da već u avgustu počnem da radim u rodnom Smederevu, a u septembru ću upisati i studije, naravno ne zapostavljajući i rukomet“, sa osmehom na licu kaže Slađana Mitrović.

O klubu u kojem je rukometno prohodala Slađana ima samo reči hvale.

„Kao retko koji sportski kolektiv, mi smo složna porodica, nema zavisti i ljubomore, sve se odlično slažemo. Kada sam u Radincu najčešće se družim sa Milicom Ristić, sada Petrović, i Brankicom Đorđević, mada su mi i sve ostale saigračice izuzetno drage. Koliko mi znači rukomet govori i to da ću od jeseni, pored aktivnog igranja, postati trener jedne od mlađih kategorija, a to sam radila i pre odlaska u Sremsku Kamenicu“, najavljuje Slađana Mitrović da će i na taj način da se oduži klubu u kome je ponikla i stekla afirmaciju.

Projekat „Da, to sam ja – promocija uspeha dece i mladih u Smederevu“ je sufinansiran iz budžeta Grada Smedereva, a stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari