Suprotno od navijača i javnosti, koji su osuli paljbu po fudbalerima crno-belih zbog poraza i igre protiv Hajduka, njihov trener Miroslav Đukić s gandijevskim mirom je primio svoj prvi neuspeh na klupi Partizana.
– Porazi su sastavni deo sporta. Danas si gore, sutra dole, to su normalne stvari.

Suprotno od navijača i javnosti, koji su osuli paljbu po fudbalerima crno-belih zbog poraza i igre protiv Hajduka, njihov trener Miroslav Đukić s gandijevskim mirom je primio svoj prvi neuspeh na klupi Partizana.
– Porazi su sastavni deo sporta. Danas si gore, sutra dole, to su normalne stvari. Bitno je ostati pravi, pokazati svoju veličinu u ovakvim situacijama. Niti sam sebe doživljavao kao nekakav fenomen, kada su mi pre neku nedelju navijači skandirali ime, niti ću da očajavam posle prvih zvižduka. Smatram svojom vrlinom to što uvek znam gde mi je mesto i čvrsto stojim na zemlji – priča strateg kluba iz Humske dan posle meča u kojem njegovi fudbaleri nisu uspeli da materijalizuju 90-minutnu inicijativu, dva igrača više i penal.

SMILJANIĆ: Najgori dan u životu

Milan Smiljanić ne može da se pomiri s porazom i svojim promašajem s bele tačke.

– Ne znam šta mi je bilo, video sam da golman gleda u pravcu u kojem najčešće šutiram, ali sam u zadnjem trenutku odustao od promene strane. Kada sam video da hvata loptu, osetio sam se kao da mi se ruši ceo svet. Jučerašnji dan mi je najgori u životu. Umesto da izjednačim, posle čega bismo, siguran sam, još jednim pogotkom naplatili veliko zalaganje i dobru igru, ponovo smo stvorili sebi tenziju, a Zvezdi dali krila – rezigniran je mladi vezista, koji se pita „kuda ide naš fudbal, kada se ekipe samo brane“, ali i priznaje:

– Mislio sam da je problem neefikasnosti iza nas, da ćemo opet davati 2-3 gola…

Mladi stručnjak ni juče nije imao (ili hteo) šta da zameri ekipi, koja sada ponovo zaostaje (pre)velikih devet bodova za Zvezdom.
– Nemam puno toga da im prebacim. Hteli su, borili se, ceo meč vodili igru, držali rivala daleko od gola, stvarali šanse… Samo nismo imali sreće da sve to naplatimo golovima. Dešava se. I dešavaće se. Bio sam svestan da serija naših pobeda ne može večno da traje, da će pre ili kasnije doći do ovoga. Nije lako stalno probijati protivničke „bunkere“. Retke su utakmice u našem fudbalu gde se protivnici otvore ili hoće da se nadigravaju s vama, kao što je bio slučaj sa ekipom Mladosti u Kupu ili Zvezdom u večitom derbiju. To je problem s kojim ćemo se konstantno suočavati. Do sada smo nalazili rešenja, juče nam to nije uspelo. Idemo dalje, stižu nova iskušenja. I dalje mislim da smo na pravom putu. Još 33 boda su u opticaju, o tituli razmišljam isto kao što sam razmišljao i pre ovog poraza.
Đukić staje u odbranu svojih izabranika i kada se povede priča o povremenoj nedisciplini u igri ili nervoznim reakcijama.
– Mladi su, treba ih razumeti. Nije lako ostati miran kada i pored nadmoći ne uspevaš naći put do mreže, a protivnik to učini ni iz čega. Pogotovo kada nad glavom imaš još i pritisak domaćeg terena. A o nedisciplini nema govora. Ne krše je ni na mečevima, ni na treningu – podvlači šef stručnog štaba Partizana, koji se juče s trojicom igrača (Rnić, Smiljanić, Neb. Marinković) iz svog tima priključio pripremama mlade reprezentacije, Rukavinu ustupio A selekciji, Bajića i Maletića kolegi iz BIH, a Jovetića državnom timu Crne Gore. Ostali su dobili dva slobodna dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari