Da zavise samo od sebe 1Foto: STARSPORT

Posle deset godina od poslednje utakmice Crvene zvezde u grupnoj fazi nekog fudbalskog takmičenja međunarodnog formata, tj. poraza od Boltona u tadašnjoj Ligi UEFA na stadionu u Ljutice Bogdana, nekadašnji kontinentalni i planetarni šampion će ponovo igrati evropski meč, a duel sa ekipom BATE Borisov nagovestiće mogućnosti crveno-belih u novoj turi iskušenja van Superlige.

– Došli smo do onoga što smo dugo čekali i mi i cela zvezdaška javnost. Neću reći da je ova utakmica za nas iz stručnog štaba i fudbalere nešto vanredno, već samo novo iskustvo za koje se pripremamo kao i za svako pre toga. Iskreno se nadam da ćemo od ovog trenutka svake godine biti učesnici ovako velikih takmičenja, ali u svemu tome važno je biti spreman, a mi jesmo i spremni i motivisani – mirno je poručio trener Vladan Milojević.

Kako to već biva u Srbiji, očekivanja očas posla iz minimalnih pređu u ogromna, pa tako sada mnogi cene da lider Superlige može u nokaut fazu, koju ciljaju i gost iz Belorusije, engleski velikan Arsenal i nemački Keln.

– I u kvalifikacijama mi je bilo svejedno da li prvo igramo kod kuće ili na strani, a i pokazali smo da možemo i jedno i drugo. Da, lepo je kada igrate pred punim stadionom, ali nisam siguran da li u tome ima više prednosti ili mana. Isto bih rekao da prvu utakmicu igramo i sa Arsenalom. Moramo kao ekipa da zavisimo što više sami od sebe, da kontrolišemo igru, bilo da se radi o startnom ili poslednjem meču u ovoj fazi.

U analizi protivnika iz bivšeg SSSR šef Zvezdine struke nije hteo da se bavi činjenicom da je BATE Borisov često igrao Ligu šampiona.

– Dolazi nam jak i snažan tim, s igračima koji su dugo na okupu, dobro trče, imaju fino evropsko iskustvo i forsiraju stil igre tipičan za taj deo Evrope. Očekuje nas lepa i dobra utakmica – procenjuje Milojević.

Gasprom obrisan sa stolica

Osim terena, čija je reparacija u završnoj fazi, za mečeve LE novi izgled dobiće i istočna tribina Zvezdinog stadiona, odakle su uklonjene plave stolice, tj velika reklama glavnog sponzora ruskog Gasproma.

„Na stadionu ne sme da se vidi nikakva reklama, ništa što nije zvanični sponzor samog takmičenja, dok sa dresovima nema problema u tom smislu“, glasi propis Evropske fudbalske federacije, kojim je zabranjeno isticanje sponzora drugog takmičenja, u ovom slučaju Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari