Dejan Bodiroga: Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Dejan Bodiroga zvanično je juče objavio da završava karijeru aktivnog sportiste, posle 15 godina profesionalnog igranja.
– Posle 15 godina karijere, došlo je vreme da se povučem. Nije mi bilo lako da donesem ovu odluku, ali mislim da je pravi trenutak za to.

Dejan Bodiroga: Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Dejan Bodiroga zvanično je juče objavio da završava karijeru aktivnog sportiste, posle 15 godina profesionalnog igranja.
– Posle 15 godina karijere, došlo je vreme da se povučem. Nije mi bilo lako da donesem ovu odluku, ali mislim da je pravi trenutak za to. Miran sam, ali i ponosan na sve što sam uradio – rekao je 34-godišnji Bodiroga.
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, sa kojom je osvajao evropske i svetske titule, igrao je poslednje dve godine u rimskoj Lotomatici, a poslednji meč u karijeri odigrao je u četvrtak, kada je njegov tim eliminisan iz plej-ofa.
Bodiroga je rođen 1973. u Kleku, karijeru je počeo u zrenjaninskom Proleteru, a onda je prešao u Zadar. U Trst ga je odveo Bogdan Tanjević i pružio mu priliku da zaigra u prvom timu, posle čega je prešao u Milano. Nakon Italije odlazi u Španiju, u Real Madrid u kome je igrao dve sezone, da bi sledeće četiri proveo u Panatinaikosu, zatim tri u Barseloni i poslednje dve u Rimu. Osvojio je pet titula evropskog prvaka – sa Realom, Barselonom i dva puta sa Panatinaikosom. Sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo – 1998. i 2002, a tri puta evropsko – 1995. 1997. i 2001. Ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. U svakom klubu u kome je igrao bio je omiljeni i vodeći igrač, a stil igre i elegancija doneli su mu nadimak „beli Medžik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari