Dugo će se Endi Rodik sećati jučerašnjeg polufinala na Australian openu, Rodžer Federer mu je naneo težak poraz, najubedljiviji u karijeri 6:4, 6:0, 6:1. Meč između prvog i šestog tenisera sveta je trajao svega 83 minuta, odigrana su 24 gema, a Federer je izgubio samo jedan od poslednjih 16.

Dugo će se Endi Rodik sećati jučerašnjeg polufinala na Australian openu, Rodžer Federer mu je naneo težak poraz, najubedljiviji u karijeri 6:4, 6:0, 6:1. Meč između prvog i šestog tenisera sveta je trajao svega 83 minuta, odigrana su 24 gema, a Federer je izgubio samo jedan od poslednjih 16. Posebno tragičan za Rodika bio je drugi set u kom je Amerikanac uspeo da osvoji svega dva poena, jedan na svoj servis i jedan na protivnikov.
Do sedmog uzastopnog grend slem finala Federer je stigao nakon 35. uzastopne pobede, u kojoj je još jednom demonstrirao svu lepotu tenisa koji ga na vrhu liste najboljih drži već treću godinu. Izjednačio je rekord Ivana Lendla po stažu na tronu ATP liste, a za mesec dana, to je sad već sasvim izvesno, srušiće i 30 godina star rekord Džimija Konorsa. Iako mu je tek 25 godina, Federer je već sada vlasnik mnogobrojnih rekorda u „otvorenoj eri tenisa“, i još uvek se ne nazire lik onoga koji bi mogao da pomuti njegov neosporno vrhunski kvalitet. Sa neverovatnom lakoćom Švajcarac je stigao do finala u Melburnu, u šest mečeva nije izgubio ni set, a u nedelju rano ujutru braniće titulu osvojenu prošle godine. Protivnik će mu biti bolji iz meča između Tomija Hasa i Fernanda Gonzalesa. Nijedan od njih dvojice nikada nije igrao u finalu nekog grend slema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari