Derozan oborio rekord franšize 1Foto: EPA/ TANNEN MAURY

Demar Derozan postigao je 52 poena u pobedi Toronta nad Milvokijem (131:127) oborivši i sopstveni i rekord franšize.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš takođe je postao tek treći igrač Reptorsa koji je na jednoj utakmici ubacio preko 50 koševa, pošto je to prethodno pošlo za rukom Vinsu Karteru (2000) i Terensu Rosu (2014).

– Demar Derozan večeras je igrao kao superstar- kazao je trener Reptorsa Dvejn Kejsi, u čijem timu su se još istakli i Kajl Lauri sa 26 poena uz po šest proigravanja i uhvaćenih lopti, odnosno Serž Ibaka i Fred Vanvlit sa po 11 poena.

Derozen je imao neverovatno šutersko veče, ubacujući pet trojki, šutirajući slobodna bacanja bez greške, i pogađajući 17 od 29 pokušaja iz igre. Istovremeno njegova odbrana nad Brogdonom sprečila je Bakse da dođu do pobede u poslednjim sekundama regularnog dela da bi potom u produžecima vodio seriju od 10:3 svog tima. Nakon utakmice Derozan je kazao da nije obraćao pažnju na broj postignutih poena i da je samo hteo da njegov tim pobedi.

Pored Toronta, u noći između ponedeljka i utorka do trijumfa je stigao i Bruklin koji je bio bolji od Orlanda (98:95), Portland koji je takođe posle produžetaka nadigrao Čikago (120:124), i Minesota koja je slavila protiv LA Lejkersa (114:96).

U poslednjoj pobedi Timbervulsa, sedmoj u poslednjih osam utakmica, srpski košarkaš Nemanja Bjelica učestvovao je sa pet poena (2/4 iz igre, 1/3 trojke) uz četiri skoka i jednu asistenciju dok je najefikasniji bio Džimi Batler sa 28 poena i devet asistencija. Lejkerse je predvodio Džordan Klarkson sa 20 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari