Đerlek sve očarao 1Foto: STARSPORT

Posao svake klupske Omladinske škole je da fabrikuje buduće prvotimce, a misija je uspela ako svaka generacija izbaci makar jednog, dva igrača za veliku scenu.

Pri čemu samo najbolji „učenici“ zasluže poziv na pripreme seniorskog sastava, a ono malo najvrednijih, najupornijih, najposvećenijih i najshvaćenijih nastavi da trenira sa odraslima i dobije svojih pet minuta u prvih 11.

Trener Miroslav Đukić ove zime je nedeljama posmatrao, analizirao i testirao: golmana Jovana Trnića (rođen 1996. godine); defanzivce: Luku Cucina (1998), Svetozara Markovića (2000), Strahinju Bošnjaka (1999); veziste Jovana Nišića (1998), Armina Đerleka (2000), Strahinju Jovanovića (1999) i napadača Đorđa Jovanovića (1999), a većina njih je prošla gusto sito, makar kada je reč o spisku licenciranih fudbalera za utakmice šesnaestine finala Lige Evrope sa Viktorijom iz Plzenja. Štoperi Marković i Bošnjak najverovatnije će ostati ispod crte na listi sa 18 imena kada bude pisan protokol za prvih 90 minuta, ovog četvrtka u Humskoj, ali za sada im je dovoljna satisfakcija da se na njih računa ako povrede i kartoni prorede konkurenciju na pozicijama centralnih defanzivaca. Olakšavajuća okolnost im je ispadanje iz „šina“ prekaljenog kolege Bojana Ostojića, koji zbog povrede nije do kraja ostao sa ekipom na mediteranskom ostrvu, a prepreka maltene zacementiran status Nemanje R. Miletića i Milana Mitrovića u pravougaoniku ispred golmana Vladimira Stojkovića. Isto važi i za Vlahovića i Jovanovića. Jesu prijavljeni Evropskoj fudbalskoj fudbalskoj federaciji, ali samo jedan od njih može na klupu za rezerve protiv Čeha, da odatle vreba priliku da pomogne prvopozivcu Leandru Tacambi i rovitom Ognjenu Ožegoviću.

Desni bek Cucin i ofanzivni veznjak Đerlek su sve oduševili svojim potencijalom poslednjih nedelja, pogotovo ovaj drugi, strelac odlučujućeg gola na završnom testu sa beloruskim Šahtjorom, ali će njegov seniorski debi da sačeka. Verovatno prvenstvo ili, još realnije, domaći Kup.

– Svi mladi su pokazali nivo za Partizan. To je najbitnije. Đerlek se ozbiljno nameće. Tu sam samo da ispratim njegov talenat, želju i htenje. Izrasta u kvalitetnog igrača. Sve što radi je pametno, inteligentno – javno je Đukić pohvalio maloletnog Novopazarca, kojeg je Partizan uz mnogo muke i napora doveo iz OFK Beograda, jer su standardnog člana kadetske selekcije dobrog pregleda igre i lucidnih rešenja u istoj želeli i drugi superligaši, kao i evropski lovci na fudbalske bisere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari