Na situaciju u vrhu ATP lista nisu uticali ni Kvins, ni Hale. Šampion nemačkog turnira Rodžer Federer je i naravno prvi, pobednik Artoa šampionata Rafael Nadal drugi, a Novak Đoković je dalje broj tri. Dakle, rivalstvo između najboljeg srpskog i španskog tenisera se nastavlja. Još od Hamburga sjajni Španac uspešno odbija napade Đokovića i bez većih problema čuva poziciju dva.

Na situaciju u vrhu ATP lista nisu uticali ni Kvins, ni Hale. Šampion nemačkog turnira Rodžer Federer je i naravno prvi, pobednik Artoa šampionata Rafael Nadal drugi, a Novak Đoković je dalje broj tri. Dakle, rivalstvo između najboljeg srpskog i španskog tenisera se nastavlja. Još od Hamburga sjajni Španac uspešno odbija napade Đokovića i bez većih problema čuva poziciju dva. Priliku za novi duel njih dvoijca će sigurno dobiti na Vimbldionu. Nadala očekuje težak zadatak, jer brani finale i 700 bodova, mada sa druge strane u poslednje vreme evidentno je da Španac igra u životnoj formi, što je pokazao i osvajanjem svog prvog turnira na travi.
-Sada imam titule sa svih podloga i kompletniji sam teniser nego što sam bio prošle nedelje. Mislim da igram dobro i da, ako ovako nastavim, nema razloga ne ostvarim dobar rezultat i na Vimbldonu. Dve godine sam bio finalista, zašto ga ne bih i osvojio – izjavio je Nadal.
Đoković na Vimbldonu brani 450 poena, jer je pre godinu dana igrao polufinale i morao da preda meč upravo Nadalu zbog iscrpljenosti.
– Izgubio sam od Nadala u Kvinsu, ali nemam čega da se stidim. Ovo je za mene bila sjajna nedelja. Ako uzmem u obzir da do pre tri godine nikada nisam ni igrao tenis na travi, za mene je finale Kvinsa očigledan korak napred – rekao rekao je srpski teniser.
Janko Tipsarević i ovoj nedelji beleži pad. Nedavno je bio 33, a ovog ponedeljka je 40. na svetu. Viktor Troicki ostao je na poziciji 100, Boris Pašanski je deset mesta lošiji, Dušan Vemić je 159, a Ilija Bozoljac 198. na svetu.
Drugi nosioci u dublu na Vimbldonu biće Danijel Nestor i Nenad Zimonjić, pobednici Kvinsa. Tim rezultatom Zimonjić se popeo na četvrto mesto ATP liste dubl igrača, dok je odličnim igrama na Rolan Garosu u dublu, kada je stigao do polufinala, Dušan Vemić dospeo na 60. mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari