Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na turniru u Adelaidi u pojedinačnoj konkurenciji. Đoković je bio više nego ubedljiv protiv Čeha Jana Hajeka 2:0 (6:0, 6:1).
Samo 57 minuta bilo je potrebno našem teniseru da dođe do trijumfa, svom protivniku dopustio je samo jedan gem i pri tom Đoković je ostvario čak devet as udaraca.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na turniru u Adelaidi u pojedinačnoj konkurenciji. Đoković je bio više nego ubedljiv protiv Čeha Jana Hajeka 2:0 (6:0, 6:1).
Samo 57 minuta bilo je potrebno našem teniseru da dođe do trijumfa, svom protivniku dopustio je samo jedan gem i pri tom Đoković je ostvario čak devet as udaraca. Ukoliko danas prvi reket Srbije pobedi i Aluna Džonsa, 19. igrača sveta, probiće se do četvrtfinala turnira u Adelaidi.
– Zadovoljan sam igrom u svom prvom meču. Protivnik nije igrao najbolje kako zna, ali mu ni ja nisam dozvolio da se razmahne. Od početka sam kontrolisao duel i nadam se da ću i u narednom meču nastaviti ovakvu igru – izjavio je Đoković posle prvog trijumfa u 2007. godini.
Drugi srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je iz daljeg takmičenja u Adelaidi pošto je u drugom setu prvog kola predao meč Australijancu Lejtonu Hjuitu zbog povrede butnog mišića. Hjuit je prvi set dobio sa 6:1. U drugom, posle vođstva Australijanca 2:0 Tipsarević je prvi put zatražio medicinski tajm aut, a onda kod rezultata 4:2 za Hjuita definitivno odlučio da preda meč.
Drugi nosilac na turniru Francuz Rišar Gaske brzo je završio posao protiv Nemca Florijana Majera – 2:0 (6:2, 6:1). Iznenađenje je priredio Amerikanac Vins Spajdea koji je pobedio trećeg nosioca i Čeha Radeka Stepaneka – 2:0 (6:4, 6:4). Turnir u Adelaidu igra se po novom „raund robin“ sistemu u kome nema eliminacije posle jednog poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari