Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju nakon što je na startu bio bolji od Kristofa Vligena 4:6, 6:4, 6:3. Po svom starom dobrom običaju ove godine srpski teniser i sedmi nosilac na turniru, koji se igra za nagradni fond od 1.4 miliona dolara, loše je počeo meč.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju nakon što je na startu bio bolji od Kristofa Vligena 4:6, 6:4, 6:3. Po svom starom dobrom običaju ove godine srpski teniser i sedmi nosilac na turniru, koji se igra za nagradni fond od 1.4 miliona dolara, loše je počeo meč. Vrlo brzo je Belgijancu dozvolio da napravi brejk, a sam nije uspeo da mu se revanšira pa je tako, baš kao i prošle nedelje u Roterdamu, izgubio prvi set (6:4). U drugom je Đoković uzvratio istom merom i u meču koji je trajao 114 minuta stigao do izjednačenja (6:4). U odlučujućem setu Đoković je ponovo prepustio svoj servis 49. teniseru sveta, od koga je bio poražen pre dve godine u Dejvis kup meču u Beogradu, ali je to (3:2) bilo poslednje vođstvo Vligena. Četrnaesti teniser sveta je nanizao naredna četiri gema i plasirao se u drugi krug takmičenja.
Njegov naredni protivnik biće bolji iz duela kvalifikanata Andreasa Sepija i Rajnera Šutlera. Mesto u drugoj rundi Dubaija već je obezbedio prvi reket sveta i prošlogodišnji finalista Rodžer Federer, koji je iznenađujuće teško izašao na kraj sa danskim teniserom Kristijanom Plesom. Švajcarac je prvi set dobio tek posle taj-brejka, a potom izgubio i prvi set ove godine (7:6, 3:6, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari