Đoković u Parizu kreće od Nišioke 1Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Žreb za drugi Gren slem turnir u sezoni nije bio ni najmanje naklonjen prvom igraču na svetu Novaku Đokoviću jer ga na putu do finala verovatno očekuju Rafael Nadal i Pablo Alkaras.

On će na turniru u Rolan Garosu i odbranu trofeja početi protiv 94. tenisera sveta, Japanca Jošihita Nišioke. Do sada su se sastajali dva puta i u oba slučaja je slavio Đoković, 2019. u Dejvis kupu i 2020. na Australijan openu. U drugoj rundi mogući rivali su mu Aleks Molcan iz Slovačke ili Federiko Korija iz Argentine. Molcanu je od nedavno trener Marjan Vajda, bivši trener Novaka Đokovića.

U trećem kolu, Novak bi najverovatnije mogao da odmeri snage sa Amerikancem Džensonom Bruksbijem, a u osmini finala ide na Argentinca Dijega Švarcmana. U četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, a u polufinalu sa boljim iz duela Zverev – Alkaras. Stefanos Cicipas ili Danil Medvedev, kao najviše rangirani nosioci u drugoj polovini, mogući su rivali u finalu.

Najbolji teniser sveta pokušaće da osvoji treću krunu na terenima u Bulonjskoj šumi i 21. grend slem titulu u karijeri čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika, Filip Krajinović u prvom mkolu igra sa Rejlijem Opelkom, protivnik Dušana Lajovića je Sebastijan Baez, dok Laslo Đere igra protiv Rikardasa Berenkisa. Miomir Kecmanović igraće protiv Argentinca Tomasa Marina Ečeverije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari