ĐUKIĆ: – Čast mi je da vam predstavim novog trenera Partizana – časnog, poštenog i dostojanstvenog gospodina Miroslava Đukića, o kojem dovoljno govori njegova velika igračka karijera. Bilo je mnogo kandidata, sa dosta stručnjaka smo pregovarali, ali smo smatrali da je on najbolje rešenje.

ĐUKIĆ: – Čast mi je da vam predstavim novog trenera Partizana – časnog, poštenog i dostojanstvenog gospodina Miroslava Đukića, o kojem dovoljno govori njegova velika igračka karijera. Bilo je mnogo kandidata, sa dosta stručnjaka smo pregovarali, ali smo smatrali da je on najbolje rešenje. Verujemo da će se s njim Partizan vratiti osvajanju titula, imati uspeha u Evropi, praviti rezultate i igre, koji će dovoditi navijače na stadion… Procenili smo i da bi Đukićev dolazak bio podstrek za mlade fudbalere, koji u njemu gledaju svog vođu – izložio je predsednik kluba dr Nenad Popović najvažnije razloge Đukićevog angažovanja predstavnicima medija, čije se brojno prisustvo promociji Ješićevog naslednika može uporediti samo s vremenom igranja crno-belih u Ligi šampiona.

Do juna na dve „stolice“

Ispunjena je želja Miroslava Đukića da bude uz mladu reprezetaciju na prolećnom EP u Holandiji.

– Zahvaljujem se predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću i Izvršnom odboru FSS na razumevanju i prihvatanju opcije da Đukić do juna vodi mladu selekciju – kaže Popović.

Prema tvrdnji potpredsednika Dragoljuba Vukadinovića, ceo Upravni odbor je stao iza odluke da se, u ovoj teškoj situaciji, prva ekipa prepusti nekadašnjem defanzivcu Mačve, Rada, Deportiva La Korunje, Valensije i Tenerifa. Mada je imao ozbiljne protivnike u liku iskusnog i već dokazanog para Dragoljub Bekvalac – Radmilo Ivančević, odnosno uvaženom i za struku zaduženom članu UO Radomiru Antiću (prvo insistirao na Katanecu, a onda se svojski založio za Ivančevića), selektor naše mlade selekcije je, prema Vukadinovićevim rečima, dobio punu podršku klupske vlade.

Ješić hteo da ode?!

Mada je bivši trener u više navrata javno i decidirano odbacio mogućnost dobrovoljnog povlačenja, potpredsednik Vukadinović izneo je drugačiju verziju kraja drugog Ješićevog mandata u Partizanu.

– Ješić je 6. januara podneo ostavku, koju je Upravni odbor kasnije prihvatio. I on sam je smatrao da je Partizanu potrebna sveža „krv“, hteo je da ode, a mi smo mu, sporazumnim prekidom ugovora, ispunili tu želju – tvrdi jedan od članova najužeg rukovodstva.

– Procedura je bila demokratska i transparentna, a odluku smo doneli jednoglasno. Svi ćemo stati iza Đukića, a njega će čuvati dobri rezultati, u koje ne sumnjamo. Naš cilj su trofeji i Evropa, a Đukić je, verujemo, garant realizacije klupskih ambicija – kaže Vukadinović.

I Stanojević u stručnom štabu

Zajedno sa Ješićem stručni štab crno-belih napustio je i njegov prvi pomoćnik Zoran Kraljević, pa će u vođenju tima Đukić, osim Zvonka Varge (drugi pomoćnik) i Radeta Zalada (trener golmana), računati i na pomoć bivšeg Partizanovog beka Aleksandra Stanojevića, koji je već neko vreme zadužen za rad sa mlađim kategorijama u OFK Beogradu.

Iako je bilo nagoveštaja da će ugovor biti potpisan na samo jednu godinu, Đukić i dr Popović (sa svim kandidatima lično pregovarao) dogovorili su dvoipogodišnju saradnju.
– Nadam se da će moj vršnjak i Partizan produžiti saradnju posle tog roka – nije krio lično oduševljenje povučenim potezom, prvi čovek kluba iz Humske, od koga je bilo nemoguće dobiti potvrdu priče da će Đukić zarađivati oko 200.000 evra po sezoni.
– Sve je išlo preko računa, nijedan dinar neće biti dat ispod stola. Ali, neka finansijski detalji ugovora ostanu poslovna tajna – zamolio je Popović.
I, samo u ophođenju sa okolinom, skromni Đukić nije skidao osmeh s lica.
– Zahvaljujem se na dobijenom poverenju, ovo je velika čast i izazov za mene – bilo je prvo što je rekao novi trener četvrtoplasiranog superligaškog tima, da bi odmah zatim otkrio lične planove u toj ulozi.
– Svestan sam delikatnosti trenutka i velikih obaveza, znam da je ispred mene težak put, ali verujem u sebe, moje saradnike i igrače i smatram da ga možemo uspešno savladati. Za početak, imam zadatak da podignem samopuzdanje ekipe i psihički ojačam igrače, koji vrede više od trenutnih rezultata – nada se dugom i berićetnom boravku u Humskoj Đukić koji će današnjom prozivkom u klupskom sportskom centru u Zemunu označiti početak zimskih priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari