Najbolja srpska smučarka Jelena Lolović zauzela je 21. mesto u veleslalomu Svetskog kupa na Kranjskoj gori i prvi put u karijeri osvojila i 10 bodova u toj disciplini. Lolovićeva je dve vožnje završila sa tri sekunde i 78 stotinki zaostatka za pobednicom Nikol Hosp iz Australije, koja je ostvarila vreme od dva minuta, devet sekundi i 85 stotinki.

Najbolja srpska smučarka Jelena Lolović zauzela je 21. mesto u veleslalomu Svetskog kupa na Kranjskoj gori i prvi put u karijeri osvojila i 10 bodova u toj disciplini. Lolovićeva je dve vožnje završila sa tri sekunde i 78 stotinki zaostatka za pobednicom Nikol Hosp iz Australije, koja je ostvarila vreme od dva minuta, devet sekundi i 85 stotinki. Jelena Lolović je ove sezone već osvojila devet bodova u Semeringu, ali u slalomu. Ona sada u ukupnom plasmanu ima 19 bodova, a Srbija se nalazi među 20 zemalja sveta, koje imaju bodove u Svetskom kupu u alpskom skijanju u ženskoj konkurenciji.

Lolović bez plasmana u slalomu

Najbolja srpska skijašica Jelena Lolović ostala je bez plasmana u slalomskoj trci na Kranjskoj gori, jer je odustala u drugoj vožnji.

Narednog vikenda skijašice će se preseliti u austrijski centar Altenmarkt-Zohensi gde su na programu trke spusta, super kombinacije i super G.

Srpska skijašica je posle trke na „izuzetno teškoj stazi na Kranjskoj gori“ novinarima izjavila da je vrlo zadovoljna svojom prvom vožnjom, dok je u drugoj bila opreznija u želji da ostvari plasman i bodove.
– Izuzetno mi je drago što sam uspela da pokažem šta mogu u veleslalomu. Ovo mi je takođe veoma bitno i pred Svetsko prvenstvo, koje će se održati početkom februara u Švedskoj, jer na ovaj način stičem i potrebno samopouzdanje – rekla je Lolovićeva.
Drugo mesto u veleslalomu na Kranjskoj gori zauzela je Italijanka Nikol Gijus (43 stotinki zaostatka za pobednicom), a treća je bila Finkinja Tanja Putijajnen (57 stotinke zaostatka). Svetski kup u ženskoj konkurenciji nastavlja se sutra takođe na Kranjskoj gori u slalomu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari