Beograd, Sankt Peterburg – Prvu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rusiji najbolji odbojkaši Srbije odradili su prilično dobro. Sa dve pobede i jednim porazom izabranici Igora Kolakovića zauzeli su prvo mesto u grupi A i tako produžili boravak u Sankt Peterburgu. Sada je na redu druga faza nadmetanja, u okviru četvrtfinalne grupe E.

Beograd, Sankt Peterburg – Prvu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rusiji najbolji odbojkaši Srbije odradili su prilično dobro. Sa dve pobede i jednim porazom izabranici Igora Kolakovića zauzeli su prvo mesto u grupi A i tako produžili boravak u Sankt Peterburgu. Sada je na redu druga faza nadmetanja, u okviru četvrtfinalne grupe E. Cilj plavih je poznat – polufinale i selidba u Moskvu, a da bi tamo i stigli najpre treba da ostvare danas dobar rezultat protiv selekcije Francuske, drugoplasirane ekipe iz grupe C.
– U poslednje kolo protiv Grka ušli smo pod velikim pritiskom zbog prethodnog meča između Nemačke i Holandije. Srećan sam što smo pobedili velikog rivala i produžili naš boravak u Sankt Peterburgu. Prvi deo posla smo uradili, međutim, pravi testovi tek stižu. Treba iz meča u meč da dižemo formu i nivo igre. Smatram da smo na dobrom putu. Utakmica protiv Francuske biće pravi derbi meč, takođe i jak kontrolni zadatak za ovaj tim – kaže selektor Srbije Igor Kolaković. Kapiten naših odbojkaša Nikola Grbić ističe da je utakmica protiv Grčke bila veliki psihološki test za ekipu.
– Zadovoljan sam poslednjom pobedom i činjenicom da smo sačuvali koncentraciju i energiju do kraja meča. Uložili smo dosta napora i zasluženo slavili. Nije bilo lako, jer smo znali da nas trijumf od 3:0 ili 3:1 izbacuje na čelo tabele, što svakako mnogo znači. Bilo je teško igrati pod tim pritiskom jer je i eventulani poraz mogao da donese ono najgore – ranu eliminaciju – podsetio je Grbić na moguću računicu prema kojoj da su plavi u slučaju poraza od 3:0 ili 3:1 od Grčke mogli i da se vrate kući odmah posle prve faze takmičenja.
Tehničara Srbije najviše raduje to što je igra ekipe tokom šampionata vidno napredovala.
– Igrali smo veoma dobro na putu do pobede i to zaista raduje i hrabri. Svaki set protiv Grka odlučen je da dva poena, dve lopte i to dovoljno govori koliko je naš protivnik bio dobar. Nadam se da ćemo u nastavku takmičenja iz meča u meč igrati još bolje. Ova generacija ima sjajnu priliku već danas protiv Francuske da pokaže koliko može i zna – napominje kapiten Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari