Doček vaterpolista Crne Gore u Podgorici 1Foto: Vaterpolo savez CG

Crna Gora dočekala je vaterpoliste, osvajače bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, Trg nezavisnosti u Podgorici ispunili su navijači iz svih gradova Crne Gore, koji su došli da pozdrave crnogorske „ajkule“, prenosi RTCG.

Na binu su izašli reprezentativci Crne Gore u vaterpolu uz usklike i aplauz mase. Na Trgu nezavisnosti je premijer Duško Marković, ministar sporta Nikola Janović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, ministar odbrane Predrag Bošković, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković…

„Skoro 13 godina nakon istorijske Malage, evo nas na istom mestu, pod morem crnogorskih zastava… Za naše sjajne momke i našu Crnu Goru“, rekao je Vuković na Trgu nezavisnosti.

On je rekao da je crnogorski ratnički duh proradio kada je bilo najteže.

„Proradio je crnogorski inat i ponos“, poručio je Vuković. Kako je rekao, od sutra misli su usmerene ka Tokiju. „Okrećemo se Tokiju, želimo da predstavljamo Crnu Goru na Olimpijskim igrama“, dodao je Gojković.

Aleksandar Ivović kazao je da je mislio da je doček poslije Malage neponovljiv. „Ovi navijači dokazali su da Crna Gora ima najbolje vaterpolo navijače“, poručio je Ivović.

„Otišli smo kao autsajderi, ali pokazali smo da jednim zajedništvom u ekipi, i pravom igrom u bazenu“, dodao je Ivović.

On je čestitao celoj ekipi na uspehu, ali i Boki Kotorskoj što je, kako je naveo, iznedrila ove momke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari